Nathalie Stutzmann zingt Schuberts Winterreise in de Nieuwe Kerk

Di 02 februari 2016

De wereldberoemde alt Nathalie Stutzmann zingt Schuberts Winterreise, de meest opgenomen en uitgevoerde liedcyclus ooit. Dat als hoofdpersoon een man door een winterlandschap doolt, belette haar niet deze liederen op haar repertoire te nemen. Gelukkig maar. De Guardian noteerde: ‘Stutzmann roept nog meer het gevoel op van een ziel in diepste nood dan de meeste van haar mannelijke rivalen.’

Nathalie Stutzmann is een klasse apart, met een stem die je uit duizenden herkent. Als zangeres versmelt zij altijd volledig met haar rol. Winterreise ligt haar na aan het hart. ‘De 24 liederen zijn voor mij een wonder van diepte en eenvoud. De cyclus behandelt alles waar het menselijk leven om draait: liefde, eenzaamheid en tot slot: de dood.’ Haar duo-partner is de pianiste Inger Södergren, met wie zij al vele jaren samenwerkt. Dit recital belooft een belevenis te worden.

Vrijdag 5 feb 2016
20:15
Nieuwe Kerk

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.