Vurige passie in de opera Tosca

Ma 19 december 2016

Het Charkov Staats Opera en Ballet Theater brengen met Tosca weer een klassiek verhaal op hun eigen, weergaloze manier naar het theater. Met prachtige dans en zang, begeleid door een groot orkest.

Dramatische liefdesgeschiedenis

Het verhaal van Tosca neemt ons mee naar het achttiende-eeuwse Rome. Een tijd dat de romantiek opkwam. Zangeres Floria Tosca wordt verliefd op de rustige innemende schilder Mario Cavaradossi. De politiechef van Rome, Baron Scarpia, is op zijn beurt verliefd op Tosca. Onder valse voorwendselen zet hij Mario gevangen en chanteert Tosca: hij zal losse flodders bij de executie van de schilder gebruiken als zij zich daarna aan hem aanbiedt. Tosca gaat akkoord, maar verzint een list. Lukt het haar om uiteindelijk in de armen van haar geliefde Mario te eindigen?

PUCCINI
Puccini wordt beschouwd als een van de beste operacomponisten aan het einde van de 19e en begin 20ste eeuw. Zijn opera’s zijn doortrokken van passies en drama. De hoofdpersonen lijden, smachten, wanhopen en sterven veelal aan het eind van het verhaal met een gebroken hart. Erg? Niet volgens de meester zelf, hij deed dat puur om de dramatiek op te voeren en zijn opera op zijn eigen, onovertroffen manier te laten eindigen.

CHARKOV STAATS OPERA EN BALLET THEATER
Tosca wordt gezongen in het Italiaans met boventiteling in het Nederlands en uitgevoerd door het Charkov Staats Opera en Ballet Theater. Het gezelschap, afkomstig uit Charkov, maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjetunie en de Oekraïne. Al sinds 1874 worden hier producties gemaakt en getoond in de bekende traditie van Oost-Europa. Maar liefst 700 mensen zijn werkzaam bij dit theater, waaronder artiesten, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en (ballet)schoenmakers. Samen zorgen zij ervoor dat de voorstellingen tot in de puntjes zijn uitgevoerd.

 

Tosca van Puccini
Charkov Staats Opera en Ballet Theater
donderdag 19 januari 2017
Zuiderstrandtheater, 20.00 uur


 

 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.