Een heer uit Noord-Brabant en een heer uit Gent. Gerard van Maasakkers & Frank Cools in de Nieuwe Kerk

Za 04 maart 2017

Als die twee samen zingen, gebeurt er wat! Natuurlijk zijn er die prachtige liedjes van Van Maasakkers, en ook liedjes die ze het liefst zelf hadden willen schrijven. Maar anderen waren hen voor: Nederlanders als Ramses Shaffy, Bram Vermeulen, Cornelis Vreeswijk en ook Vlamingen als Willem Vermandere en Louis Neefs.

Een traan, een lach, maar soms ook twijfel. Want wat moet je nou met ‘Maar liefje, nu heb je geen voetjes’? Een smartlap dus, maar dan een van het verrukkelijkste soort. In dit unieke programma komen twee werelden bij elkaar. De heren houden het simpel: wat gitaren, wat ukulele’s, misschien een orgeltje en twee fantastische stemmen. Meer hoeft het niet te zijn.

Gerard van Maasakkers won in 2011 en 2013 de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, en is uitgeroepen tot ereburger van Brabant. Zijn oeuvre, de vrucht van 35 jaar singer/songwriterschap, breidt zich nog altijd uit met persoonlijke, melodieuze nieuwe liedjes vol levenslust en bijzondere aandacht voor het alledaagse.

Frank Cools studeerde aan de conservatoria van Gent en Antwerpen. Hij was 10 jaar lang presentator en programmamaker bij VRT Radio 1. Maar vooral is hij een gedreven podiumkunstenaar. Hij zingt, acteert, vertelt, schrijft en componeert zowel voor kinderen als voor volwassenen.

De pers over Gerard van Maasakkers:

"Gerard van Maasakkers zingt buitenwereldlijk mooi." – De Telegraaf
"Tal van mooie, persoonlijke songs, gezongen met veel gevoel, maar zonder hinderlijke pathos." – NRC

De pers over Frank Cools:

"Een werkelijk fantastische zanger!" – De Morgen
"Cools balanceert op de dunne grens van lach en ontroering. En dat is schoon. Zeer schoon." – Het Nieuwsblad

Gerard van Maasakkers & Frank Cools
Maar liefje, nu heb je geen voetjes

Vr 17 mrt 2017 ⋅ 20:30
Nieuwe Kerk

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.