Nederlandse première HUI in het Zuiderstrandtheater

Do 16 februari 2017

HUI - A Tan Dun project is een bijzondere internationale dansvoorstelling van de Oscarwinnende componist Tan Dun en de choreografen Iván Pérez uit Den Haag en Ming-Lung Yang uit Tapei.

Internationale samenwerking

HUI zet de pianomuziek van Tan Dun in de spotlight. De beroemde Chinees-Amerikaanse componist, bekend van zijn muziek voor de film Crouching Tiger, Hidden Dragon, schreef de muziek voor deze voorstelling van Dance Forum Tapei in samenwerking met Korzo.

Twee vleugels op het toneel

Aan HUI werken 25 kunstenaars uit zes landen mee en de voorstelling onderzoekt de grenzen op van de Oosterse en Westerse cultuur. Het is een prachtige reis langs de seizoenen van het leven, waarin de altijd veranderende schoonheid van de natuur tot uitdrukking komt. Tan Dun’s pianomuziek toont heimwee naar zijn geboortedorp Si Mao, naar sjamanistische rituelen, naar het geluid van water en naar zijn woonplaats New York. De pianomuziek van Tan Dun wordt live uitgevoerd door twee pianisten.

De wereldpremière van HUI vond plaats in november 2015 in het prestigieuze festival 'Dancing in Autumn' in het National Theater & Concert Hall in Taipei gevolgd door een tour door Taiwan. De Nederlandse première vindt plaats op 4 maart in het Zuiderstrandtheater. Na een tournee langs enkele grote Nederlandse theaters vervolgt HUI de wereldtournee in Italië en Spanje.

HUI-A Tan Dun Project
Dance Theatre Tapei i.s.m. Theater Korzo

zaterdag 4 maart, 20.00 uur
Zuiderstrandtheater

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.