Schubert Festival feestelijk van start in volle Nieuwe Kerk

Ma 06 februari 2017

In een volle Nieuwe Kerk is woensdag 15 februari het Schubert Festival feestelijk van start gegaan. De bekende pianiste Anna Fedorova speelde met musici uit het Concertgebouworkest en de cellist Benedict Kloeckner de Arpeggionesonate van Schubert en het Forellenkwintet.

Nikola Meeuwsen, een toptalent van de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium, vertolkte liederen van Schubert in bewerkingen van Liszt. De musici werden na afloop toegejuicht met een staande ovatie.

Het Schubert Festival is de eerste editie van het nieuwe festival Classical Now! Tot en met zondag 19 februari spelen tientallen musici uit binnen- en buitenland bekende meesterwerken van Schubert. De concerten voor de komende drie dagen zijn uitverkocht. Alleen voor de twee concerten op zondag zijn nog kaarten te koop. Liza Ferschtman, het Quatuor van Kuijk, de bariton Tobias Berndt en de pianisten Peter Nilsson en Ishay Shaer presenteren om 15.00 uur een programma ronds Schuberts strijkkwintet, volgens velen het mooiste kamermuziekstuk dat ooit is geschreven. De pianisten Mengjie Han, Thomas Beijer en Ishay Shaer spelen om 20.15 uur Schuberts laatste drie pianosonates, een indrukwekkende cyclus. Drie jonge pianisten met ieder een eigen visie op Schubert.

Lees meer over het festival >

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.