Café Zimmermann presenteert familieportret Bach in het Zuiderstrandtheater

Vr 24 februari 2017

Het ‘sublieme ensemble’ Café Zimmermann kan ‘adembenemend snel spelen om dan ineens weer helemaal te verstillen’ (‘Klassieke Zaken’). Het met prijzen overladen ensemble speelt Bachs vioolconcert in a-klein, het magische dubbelconcert voor viool en hobo en het virtuoze concert voor twee klavecimbels, met niemand minder dan Andreas Staier – een van de boeiendste musici van deze tijd.

Ook werken van Bachs zonen Carl Philipp Emanuel en Wilhelm Friedemann staan op het programma. Een prachtig familieportret.

Bach moet hoofdschuddend hebben toegezien hoe zijn twee zoons andere wegen insloegen dan hijzelf. Terwijl hij werkte aan uitgebalanceerde muziek, waarin elk detail is overdacht, verrasten Carl Philipp Emanuel en Wilhelm Friedemann hun tijdgenoten met hypersensitieve en onbesuisde muziek, waar we graag de etiketten ‘Empfindsam’ en ‘Sturm und Drang’ op plakken. Zo vader, zo zoon? Vergeet het maar.

Alleen al het feit dat Andreas Staier naar het Zuiderstrandtheater komt, is een reden om 5 maart 2017 in uw agenda vrij te houden. Een willekeurige recensie, uit ‘Het Parool’, van zijn cd met Bachs ‘Goldberg-Variaties’: “Staier toont zich een meester. Zijn interpretatie kan zich meten met het beste dat er te krijgen is.”

Zo 5 mrt 2017 ⋅ 14:15
Zuiderstrandtheater

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.