Rachel Podger en Kristian Bezuidenhout; een koningskoppel in Mozart

Di 07 maart 2017

Rachel Podger en Kristian Bezuidenhout spelen zaterdag 11 maart sonates van Beethoven en Mozart in de Nieuwe Kerk. En dat is goed nieuws. Want in Mozart staan ze op eenzame hoogte.

Rachel Podger speelt ‘elegant’, ‘virtuoos, ‘met vlekkeloos stijlgevoel’ en ‘vol esprit’. De fortepianist Kristian Bezuidenhout is zelfs een ‘goddelijk geïnspireerd genie, bij wie elke noot recht uit het hart komt en verandert in goud’ (‘NRC’).

Voor het label Channel Classics nam Rachel Podger alle vioolsonates van Mozart op. De cd’s werden bekroond met tienen in Luister en prestigieuze platenprijzen. Ook Kristian Bezuidenhout maakt met Mozart furore. Frans Brüggen beschouwde hem in dit repertoire als de ideale pianist. Met elke nieuwe cd in zijn cyclus met Mozarts pianowerken – voor Harmonia Mundi – laat hij zijn fans telkens weer versteld staan en critici naar superlatieven reiken.

Hoe mooi hun cd’s ook zijn, Rachel Podger en Kristian Bezuidenhout moet je beslist live horen. Want ze spelen graag in op de inspiratie van het moment. Ze zijn spontaan en sensitief en reageren feilloos op elkaar. Dit kan weleens een van de spannendste concerten worden van het seizoen. Mis het niet.

Beluister Kristian Bezuidenhout in het Andante uit Mozart pianosonate in C-groot, KV 545:

En dit is Rachel Podger in een van Bibers ‘Rosenkranz-sonates’:

Rachel Podger, viool
Kristian Bezuidenhout, fortepiano

Wolfgang Amadeus Mozart
Vioolsonate in Bes-groot, KV 454
Vioolsonate in D-groot, KV 306
Vioolsonate in Es-groot, KV 302

Ludwig van Beethoven
Vioolsonate in c-klein, opus 30/2

Za 11 mrt 2017 ⋅ 20:15
Nieuwe Kerk

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.