Arvo Pärts geliefde Cello8tet komt naar de Nieuwe Kerk

Ma 13 maart 2017

‘Dit ensemble is goud waard. Ik heb het tien jaar te laat ontdekt.’ Arvo Pärt is een groot fan van Cello8ctet Amsterdam. Meerdere keren werkte hij met de acht cellisten samen.

Op vrijdag 24 maart combineren ze in de Nieuwe Kerk muziek van Pärt met composities van Einaudi, Glass en Piazzolla. En de cellisten spelen ook hun briljante arrangement van hoogtepunten uit Bizets ‘Carmen’. Het wordt een afwisselend programma waarin verstilde stukken, tango en opera elkaar afwisselen.

Het Cello8tet is een van de succesvolste ensembles uit ons land. De musici hebben over de hele wereld fans. De wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma prees hen de hemel in: ‘… dit ensemble is een schat; het is een geweldig voorbeeld voor de muziekwereld…’.

Het octet werkte met de bekendste componisten samen en heeft meer dan 70 wereldpremières uitgevoerd van grootheden als Xenakis, Gubaidulina, Pärt, Boulez, Loevendie, Riley, Kagel en Glass.

Cello8tet Amsterdam
vrijdag 24 maart, 20.15 uur
Nieuwe Kerk

 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.