Prijzen winnend Piatti Quartet debuteert in Den Haag met Brahms en Dvořák

Wo 22 maart 2017

Een van de beste jonge strijkkwartetten van dit moment maakt zondag 2 april zijn debuut in Den Haag: het Piatti Quartet. De vier strijkers wonnen in 2014 een van de belangrijkste concoursen voor strijkkwartet: de Wigmore Hall String Quartet Competition. Hun eerste cd met kwartetten van Mendelssohn werd door ‘BBC Music Magazine’ al gelijk bestempeld tot release van de maand.

Hun geheim? De vier jonge strijkers maken van elk stuk een pakkend verhaal en betoveren hun publiek met adembenemend mooie pianissimo’s. Ze spelen in de Nieuwe Kerk strijkkwartetten van Brahms en Dvořák, op-en-top romantische meesterwerken van twee componisten die vrienden waren en geestverwanten.

“The Piatti’s playing held the audience spell-bound….the clarity and lightness of their playing had the audience holding its breath in the quiet passages.”

Zo 2 apr 2017
15:00
Nieuwe Kerk

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.