Meesterpianiste Sofya Gulyak maakt in Nieuwe Kerk haar Nederlandse debuut

Za 18 maart 2017

Zaterdagavond 1 april maakt de pianiste Sofya Gulyak haar Nederlandse debuut bij ons in de Nieuwe Kerk. En dat mag je niet missen. Want zij is een pianiste die zichzelf voor de muziek wegcijfert en met intense concentratie elke zaal muisstil krijgt.

In 2009 won zij het prestigieuze Leeds Pianoconcours. Kort daarna bracht zij een debuut-cd uit, die het toonaangevende tijdschrift ‘Gramophone‘ “verbijsterend goed” vond. Grote namen als de dirigenten Vladimir Ashkenazy, Vasily Petrenko en Mark Elder mag zij rekenen tot haar fans.

Sofya Gulyak speelt een mooi programma met composities die bedoeld zijn als hommage. Op een thema van Händel schreef Brahms variaties als eerbetoon aan de componist voor wie hij veel bewondering had. César Franck hield van barokke orgelmuziek en gebruikte elementen daaruit in zijn ‘Prélude, Chorale et Fugue’. In opdracht van Dhiaghilevs Ballets Russes componeerde Ravel de balletmuziek voor ‘La Valse’, een opzwepende ode aan de Weense wals, die hij later omwerkte tot een overrompelend pianostuk. Sofya Gulyak opent haar recital met een briljante sonate van Clementi en verrast je ook nog met een poëtische nocturne van Fauré.

Beluister haar in Chasse Neige, een etude van Franz Liszt.

Meesterpianiste Sofya Gulyak
Za 1 apr 2017, 20:15 uur
Nieuwe Kerk

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.