Vreemde Kostgangers denderen door! Volgend seizoen weer in Den Haag te zien

Wo 19 april 2017

Vorig jaar was het concert van George Kooymans, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten binnen no time uitverkocht. We twijfelden geen moment en vroegen de heren ook aankomend seizoen weer een zinderend optreden te geven in het Zuiderstrandtheater. In het voorjaar van 2018 staan ze op ons podium!

Drie mannen van het eerste uur, die hun sporen inmiddels ruimschoots hebben verdiend in de Nederlandse muziekindustrie, hebben besloten de handen ineen te slaan. Henny Vrienten (o.a. Doe Maar), George Kooymans (o.a. Golden Earring) en Boudewijn de Groot zijn al jaren bevriend met elkaar, maar hadden nooit samen op één podium gestaan. Totdat Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) z’n verjaardag vierde en de drie kompanen gezamenlijk een verrassingsoptreden verzorgden.

Een ander jasje
Dat viel zo goed in de smaak, zowel bij henzelf als bij de toehoorders, dat het er wel van moest komen: met elkaar een programma te maken. Dat de heren niet van half werk houden, blijkt ook nu weer: alle drie schrijven zij speciaal voor de voorstelling Vreemde Kostgangers een aantal nieuwe Nederlandstalige nummers. Deze theatervoorstelling zal in het teken staan van dit nieuwe repertoire, maar bevat uiteraard ook een selectie uit ieders oudere werk. Zo steken de heren een (Engelstalig) nummer van elkaar in een ander jasje, spelen ze een persoonlijke favoriet en zingen ze bijzondere duetten.

Een unieke voorstelling waarin de drie vrienden dieper in de muziek duiken en vertellen over wat hen heeft geïnspireerd en hoe hun muzikale paden elkaar door de jaren heen hebben gekruist. Een theateravond die je niet mag missen; een avond waarvan je later kan zeggen dat je erbij bent geweest!

"Het is een stom woord, 'supergroep', maar als het in Nederland ooit mag worden gebruikt, dan is het nu, bij de excellenties van de nederpop."
(**** de Volkskrant)

“Het was een zinderende avond. Na de laatste tonen wist je dat een nieuw monument voor de Nederpop is opgericht.”
(***** Leeuwarder Courant)

Vreemde Kostgangers
Za 5 mei 2018 ⋅ 20:00

Zuiderstrandtheater

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.