Inspiratie van de regisseurs van Il Barbiere di Siviglia: film YOUTH

Do 04 mei 2017

De regisseurs van de opera vonden inspiratie in de film Youth van Paolo Sorrentini. De aanleiding voor die inspiratie vonden ze in Dr. Bartolo, die denkt nog kans te hebben bij een veel jongere vrouw.

In de film Youth vertoeven gepensioneerd componist/ dirigent Fred (Michael Caine) en regisseur Mick (Harvey Keitel) in een Oostenrijks kuuroord, waar ze voortdurend spotten met elkaars ouderdomskwalen. Onder al dat grappen gaat echter een veelheid aan emoties schuil; teleurstelling, weemoed, nostalgie, verdriet, berusting, verveling ....

Het triviale, de leegte en het vergankelijke van het bestaan staan centraal in Sorrentini's films. We zien het ook terug in zijn eerdere succes La Grande Bellezza. Dit idee past bij het onbeduidende leven dat de hoofdpersonen in Il Barbiere di Siviglia leiden.

 

Il Barbiere di Siviglia
Deze opera gaat over een ingewikkelde intrige waarin alles om de liefde draait. Graaf Almaviva is verliefd op Rosina, maar het lukt hem niet om contact met haar te krijgen. Rosina wordt continu bewaakt door haar voogd Bartolo, een veel oudere man die hoopt zelf met haar te kunnen trouwen. Om bij haar in de buurt te komen en haar te kunnen veroveren, roept Almaviva de hulp in van Figaro, de barbier van Sevilla. Ze verzinnen de ene list na de andere. Almaviva verkleedt zich als arme student, als dronken soldaat en als vervanger van Rosina' muziekleraar. Slagen ze uiteindelijk in hun opzet? Bekijk nu de trailer!

 

OPERA ZUID 
Donderdag 22 juni 2017
20:00 uur
Zuiderstrandtheater


 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.