Jean-Guihen Queyras en Alexander Melnikov: een gouden duo

Do 04 mei 2017

Ze vormen al weer vele jaren een gouden duo. Zaterdagavond 6 mei komt meestercellist Jean-Guihen Queyras naar de Nieuwe Kerk met de Russische pianist Alexander Melnikov. En ze nemen een erg mooi programma mee: Beethoven, Schumann en Rachmaninovs overrompelende cellosonate.

Jean-Guihen Queyras is een integere musicus. Pas rond zijn veertigste brak hij door het grote publiek. Zijn dubbel-cd met de cellosuites van Bach werd bekroond met zo’n beetje elke platenprijs die er te winnen valt. Ook Alexander Melnikov maakt furore als solist. Hij excelleert zowel op moderne vleugels als authentieke fortepiano’s.

Ze worden in de pers alom geprezen. Twee willekeurige citaten:“Hij voelt zich thuis in alle genres en speelt met tomeloze energie: Jean-Guihen Queyras is het zondagskind onder de cellisten.”“Melnikov verstaat de kunst om grote muziek te maken op welk soort piano dan ook. Heerlijk helder en opzwepend (Trouw).”

Beluister alvast Jean-Guihen Queyras in een cellosuite van Bach:


En Alexander Melnikov in een vioolsonate van Beethoven met Isabelle Faust


Jean-Guihen Queyras & Alexander Melnikov - Een klasse apart
Zaterdag 6 mei, 20.15 uur | Nieuwe Kerk

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.