Parade - NDT 1: een avond met Crystal Pite

Zo 07 mei 2017

Nederlands Dans Theater sluit seizoen 2016-2017 af met een voorstelling die volledig gewijd is aan het werk van NDT's associate choreographer Crystal Pite.

In dit avondvullende programma van NDT 1 ziet u een vernieuwde versie van Pite’s eclectische meesterwerk Parade (2013) en het aangrijpende en zeer actuele stuk The Statement (2016).

“Canadese choreografe schetst fascinerend einde van de wereld” - De Volkskrant ***** (over Parade)

Voor Crystal Pite voelde Parade als de verbeelding van illusie, absurditeit en ritueel. Het spel tussen de chaotische clowns en georganiseerde fanfare is een voorbeeld van het spanningsveld tussen instinct en intellect, het rationele en irrationele, het bewuste en onbewuste. Speciaal voor dit programma brengen Pite en de dansers een vernieuwde versie van deze creatie.

“Pite laat in een ijzersterke choreografie zien hoe mensen tot wanhoop worden gedreven, verontwaardiging uiten of uit frustratie uithalen en zich herpakken. Daarmee is The Statement tegelijkertijd actueel en tijdloos.”- Theaterkrant ***** (over The Statement)

Pite's meest recente creatie voor NDT, The Statement, is gebaseerd op een script van Jonathon Young. Vier dansers voeren een verhitte discussie rondom een vergadertafel. Controle, morele conflicten, verantwoordelijkheid en het onvermogen om te ontsnappen maken The Statement tot een aangrijpend en zeer actueel stuk.

Bestel dus snel kaarten voor het laatste NDT 1-programma van dit seizoen!

donderdag 18 mei
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

vrijdag 19 mei
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

zaterdag 20 mei
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

woensdag 7 juni
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

donderdag 8 juni
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

vrijdag 9 juni
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.