Het Nationale Ballet met Isabelle van Keulen

Ma 08 mei 2017

Best of Balanchine bestaat uit drie erkende meesterwerken plus een voor Het Nationale Ballet nieuw werk van George Balanchine (1904-1983).

Hij wordt internationaal beschouwd als de grootste choreograaf van de twintigste eeuw. Zijn balletten waren zó inventief, vernieuwend en tijdloos, dat ze vergeleken worden met de schilderijen van Picasso en de muziek van Stravinsky.

Violiste Isabelle van Keulen speelt live het Violin Concerto van Stravinsky.

Schatbewaarder van het werk van Balanchine
Sonia Gaskell, de eerste artistiek leidster van Het Nationale Ballet, zag al in de jaren vijftig het grote belang van het werk van de Russisch-Amerikaanse choreograaf. Daardoor kon Het Nationale Ballet zich ontwikkelen tot de belangrijkste Europese schatbewaarder van zijn balletten. Ook haar opvolgers – Rudi van Dantzig, Wayne Eagling en Ted Brandsen – hebben, vanuit een even grote bewondering voor zijn meesterschap, nieuwe Balanchine-balletten aan het repertoire toegevoegd.Het Nationale Ballet
Best of Balanchine

Zuiderstrandtheater
do 11 mei, 20.00 uur

 

 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.