Nederlands Dans Theater toont jonge makers in Shortcuts XL

Wo 07 juni 2017

Vier succesvolle choreografen uit de NDT/Korzo samenwerking in één avondvullende voorstelling. Zo krijgen jonge makers de kans om hun werk aan een groter publiek te tonen.

Uiteenlopend kwetsbaar en fantasierijk werk
In deze eerste editie presenteert Fernando Hernando Magadan (Spanje) zijn tragikomische duet (d)elusive minds (Here we live and now, 2014).
Voor M (De Keuze van NDT & Korzo, 2016) liet choreograaf Samir Calixto (Brazilië) zich inspireren door de inzichten van filosoof Friedrich Nietzsche.
Ook ziet u een gloednieuwe creatie van Menghan Lou (China). Met No Actions Without Reasons laat de jonge choreograaf zijn licht schijnen op dwangmatige processen en neuroses.
De avond wordt gecomplementeerd met Chorus van Lesley Telford (Canada). Voor het stuk, dat op 25 mei 2017 in Vancouver in première gaat, zijn maar liefst 27 dansers van Arts Umbrella Dance Company uitgenodigd het grote podium te betreden. 

Shortcuts XL is een nieuw programma in de samenwerking tussen NDT en Korzo waarin talentvolle choreografen worden begeleid om de stap naar het grote podium te zetten. Een stap die in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend is.

Proost op een mooi dansseizoen
Voorafgaand aan de voorstelling kunt u gratis de inleiding bijwonen (start 19.15 uur) en na afloop proosten we graag met u op het einde van een mooi dansseizoen! Koop kaarten (prijs is incl. inleiding, koffie/thee vooraf pauzedrankje en drankje achteraf).

Shortcuts XL
Nederlands Dans Theater & Korzo

Zuiderstrandtheater
vr 30 juni, 20.00 uur

 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.