Visserskoppen, een foto-expositie van Scheveningse oudvissers

Wo 30 augustus 2017

Tijdens de serie voorstellingen van Harde Handen zijn ook de Visserskoppen weer te bewonderen. Aan het hek bij de haven van het Zuiderstrandtheater hangen 40 sprekende foto’s en citaten van oudvissers. Hun ‘kop’ maar ook hun ‘handen’ werden vastgelegd tijdens werkzaamheden die ze vroeger uitvoerden in de visserij.

De expositie is een ode aan alle Scheveningse vissers. De foto’s symboliseren de trots van de Scheveninger en de verbondenheid met de eigen geschiedenis en de zee. Veel Scheveningers herkennen zich in de foto’s; iedereen heeft wel een opa, broer of neef had die vroeger als visser is gaan varen. Visserskoppen is vrij toegankelijk vanaf 7 september, ook buiten de openingstijden van het theater.

De vissers werden geportretteerd door Emi Barendse van Kwekers in de kunst, in het kader van de vissersopera Harde Handen.

Voorstelling Harde Handen
Wegens groot succes in reprise: Harde Handen, gebaseerd op Heijermans' klassieker Op Hoop van Zegen. Met ontroerende liedjes, humor en veel anekdotes over het harde vissersbestaan in Scheveningen van de vorige eeuw. Niemand minder dan Loes Luca speelt de beroemde rol van Kniertje.

Harde Handen
Zuiderstrandtheater

do 7, vr 8, za 9, di 12 en wo 13 sept, 20.00 uur
zo 10 sept, 14.30 uur


Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.