Ode aan de vluchteling in de Nieuwe Kerk

Do 21 september 2017

Op zondagmiddag 24 september kunt u genieten van de muziek van vluchtelingen: van Flamenco, via Rebetico naar de muziek uit Aleppo. Een dans- en muziekprogramma in het kader van het festival Just Peace.


Donderdag 21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Vrede. Van de 21 t/m 24 september vindt in Den Haag het Just Peace festival plaats waarbij alles draait om recht en vrede.

Rebetiko ontstond nadat een Griekse minderheid in 1923 vanuit Klein-Azië naar Griekenland verdreven werd en nieuwe instrumenten meebracht. Zigeuners drukten altijd hun stempel op flamenco. Dit volk uit Rajasthan begon eeuwen geleden aan een lange tocht, die een aantal van hen in Spanje bracht. Het Spanje waar de Moorse overheersing nog altijd doorwerkt in cultuur en samenleving. Ook in onze tijd brengen vluchtelingen hun muziek mee. Zo heeft Aleppo altijd een heel diverse muziekcultuur gekend. Een weerspiegeling van het rijke verleden en de eigenheid van de stad.

De muzikanten, die Wouter Vandenabeele bij elkaar heeft gebracht hebben hun eigen achtergrond en expertise. Ze spelen de afzonderlijke muziekstijlen en spelen samen.

Wouter Vandenabeele, viool en artistiek leider
Osama Abdulrasol (Irak), qanun
Tarek Al Sayed (Aleppo, Syrië), oud
François Taillefer, percussie
Saray Garcia (Jerez, Spanje), Flamencodans
Carmen Fernandez, Flamencozang
Alexander Gavilan, flamencogitaar
Frans De Clercq (Rebetiko), zang en bouzouki
Michel Karakatsanis (Rebetiko), zang en bouzouki
Karsten de Vilder (Rebetiko), zang en gitaar
Dimi Dumortier (Rebetiko), zang en percussie

Just Peace Festival
La Barraca -Exodus

Nieuwe Kerk
zo 24 september, 15.00 uur

 

 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.