Celebrating Kylián! de tentoonstelling

Vr 29 september 2017

Nederland Dans Theater heeft in het Zuiderstrandtheater een multimediale overzichtsexpositie samengesteld in het kader van Celebrating Kylián!.

Een tentoonstelling ter ere van de zeventigste verjaardag van Jiři Kylián, voormalig artistiek directeur en huischoreograaf van NDT. De tentoonstelling is vrij toegankelijk voor bezoekers van voorstellingen in het Zuiderstrandtheater tot en met 26 november 2017.

De expositie doet een greep uit het rijke en voor Nederlands Dans Theater zo bepalende oeuvre van Kylián. Met foto’s, video’s en speciale installaties krijgt de bezoeker de kans om het werk van Kylián van dichtbij te bekijken en te ontdekken wie de man achter de magie was.

Op 21 maart werd meesterchoreograaf Jiří Kylián 70 jaar. Het Holland Dance Festival, Kylián Productions en Foundation, het Zuiderstrandtheater, Korzo Theater en Producties en Nederlands Dans Theater vieren zijn verjaardag groots met een gevarieerd festival: Celebrating Kylián!. Door het jaar heen wordt door diverse programma’s alle aspecten van Kyliáns veelzijdige kunstenaarschap belicht.

Nog te zien in Celebrating Kylián!

Celebrating Kylián! No. 5 Black and White
Jiří Kylián | The Norwegian National Ballet


foto: Erik Berg

Van de vele bloeiperioden die Jiří Kyliáns lange carriere omvat, is zijn ‘zwartwitperiode’ een absoluut hoogtepunt. In deze periode verfijnde hij zijn eerdere romantische, wervelende, meer barokke stijl tot een ingetogen danspoëzie. Dit resulteerde in een serie kleinschaligere, abstracte en wonderschone dansstukken, waarin hij, tegen een veelal donker decor, op ingenieuze wijze de ruimte bespeelt en door het gebruik van een meer sobere danstaal alle aandacht richt op de menselijke expressie en het samenspel met de muziek.

za 25 november
20.00 uur
zo 26 november
15.00 uur
Zuiderstrandtheater

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.