Den Haag in het teken van Holland India Festival

Di 26 september 2017

Op 1 oktober opent het gelegenheidsgezelschap Pancha Tattva het festival in de Nieuwe Kerk. Pancha Tattva bestaat uit vier artiesten van onder meer Surinaams-Hindoestaans, Afgaans-Australisch en Mexicaanse afkomst, die allen zijn opgegroeid op Nederlandse bodem. Ze brengen een ode aan moeder Aarde en staan stil bij de geboortedag van Mahatma Gandhi.

Pancha Tattva

Voorafgaand aan het optreden van Pancha Tattva geven dansers en muzikanten van Korzo een voorproefje van de opera Satyagraha van Philip Glass. Het India Dans Festival vindt van 13 tot en met 29 oktober plaats in Korzo.

Op vrijdag 6 oktober staat de Indiase sarodspeelster Debasmita Bhattacharya op de planken van de Nieuwe Kerk. Bhattacharya heeft bekendheid verworven tijdens het Darbar Festival in Londen en beheerst als een van de weinige vrouwen het typisch mannelijke snaarinstrument sarod.

Vredesloop
Voorafgaand aan de opening van het Holland India Festival op 1 oktober in de Nieuwe Kerk vindt om 12:00 uur de Gandhi Vredesloop plaats vanaf het Vredespaleis naar de Grote Kerk in Den Haag. De loop is een initiatief om de onzichtbare India Diaspora gemeenschap meer zichtbaarheid te geven in Nederland. 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.