Nederlands Dans Theater gefeliciteerd!

Ma 09 oktober 2017

Tijdens de Nederlandse Dansdagen afgelopen weekend zijn de precieuze Zwanen uitgereikt en Nederlands Dans Theater is flink in de prijzen gevallen!

Choreograaf Marco Goecke en danser Imre van Opstal van het NDT ontvingen een beiden een prestigieuze Zwaan tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht! Marco Goecke voor de ‘meest indrukwekkende dansproductie’ voor zijn creatie Midnight Raga en Imre van Opstal werd bekroond voor haar rol in NDT 1 Salt Womb van Sharon Eyal & Gai Behar. Ook maestro Hans van Manen, onlosmakelijk verbonden met Nederlands Dans Theater is geëerd. Hij ontving de oeuvreprijs van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertzaaldirecties) tijdens Het Feest van de Nederlandse Dans op zaterdag 7 oktober.

Nederlands Dans Theater is een van de huisgezelschappen van het Zuiderstrandtheater. Dit seizoen kunt u acht programma’s van NDT zien in het Zuiderstrandtheater. Op 4 november gaat Schubert van NDT 2 in première.

Schubert
Nederlands Dans Theater 2


Zoals de titel doet vermoeden, voert de muziek van virtuoos Franz Schubert in dit eerste NDT 2-programma de boventoon. Naast de poëtische duetten in One on One (2015) van Johan Inger en het energieke groepswerk in Alexander Ekmans Cacti (2010) trakteert NDT het publiek op een wereldpremière van associate choreographer Marco Goecke. Schubert wordt live begeleid door muzikanten van Het Balletorkest.

Nederlands Dans Theater 2
Schubert

Zuiderstrandtheater
za 4 november, vr 8 en za 9 december, 20.00 uur
zo 5 november, 14.30 uur

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.