“Een feest” – Orkest van de Achttiende Eeuw gooit hoge ogen met ‘La clemenza di Tito’

Di 10 oktober 2017

Het is elk seizoen een hoogtepunt: de jaarlijkse Mozart-opera van het Orkest van de Achttiende Eeuw. Dit jaar ‘La clemenza di Tito’ , zaterdag 14 oktober te zien in het Zuiderstrandtheater. Juichende recensies!

De NRC ****noteerde: Dirigent Kenneth Montgomery zorgt ook in deze Clemenza voor de nodige vaart, drama, controle … Door het sterke acteerwerk van de jonge zangers vliegen de drie uren voorbij.”

De Volkskrant *****: "Zes jonge zangers, (-), brengen de emoties die Mozart zo feilloos in noten vangt met gloed tot klinken. Bij allen staat een soepele, heldere voordracht en een natuurlijk geluid voorop.

Het orkest zet dat alles nog extra luister bij met stralende strijkers en koperblazers en een aantal fraaie solopartijen. Dirigent Kenneth Montgomery begeleidt als maestro al cembalo de recitatieven, die door toevoeging van fortepiano en mandora (een soort luit) extra kleurrijk worden".

Ook Paul Korenhof schreef voor Opus Klassiek lovende woorden: "van dramatiek doortrokken directie van Kenneth Montgomery die alle ruimte bood aan individualiteit, zowel van de solerende musici als van de vocale solisten.” ****

La Clemenza di Tito - semiconcertant
Orkest van de Achttiende Eeuw
Za 14 okt 2017 ⋅ 20:00
Zuiderstrandtheater


 

Actueel

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.