Farruquito een virtuoos flamencodanser

Di 17 oktober 2017

Het leven van Farruquito leest als een roman. Zo eentje waarin hoge toppen en diepe dalen elkaar in sneltreinvaart afwisselen. Maar een ding blijft onveranderd. Hij is VIRTUOOS.

Sinds 2012 toert Farruquito met zijn show Improvisao over de wereld. Op vijfjarige leeftijd stond hij al op Broadway. Hij verkoopt zalen als Carnegy Hall en Sadler's Wells makkelijk uit. Ook in het Zuiderstrandtheater is de flamenco grootmeester een bekende. Dit keer sluit hij zijn internationale tournee bij ons af. Met zijn nieuwe show laat hij overal ter wereld een diepe indruk achter. De danser behoort tot de vierde generatie van een beroemde zigeunerdynastie, Los Farruco. De familie ontwikkelde een geheel eigen stijl, de ‘estilo farruquero’. Zigeuner-flamenco pur sang: snel, woest, ongepolijst en puur, maar stoelend op traditie en ongelooflijke techniek. Een unieke flamenco-ervaring!
 

Hoge toppen en diepe dalen

Farruquito is kind van flamencozanger Juan Fernández Flores “el Moreno” en flamencodanseres Rosario Montoya Manzano “la Ferruca”. Op zijn negentiende schreef de New York Times “he’s nothing else than sensational”. Peoples magazine riep hem in 2002 uit tot een van de mooiste mensen op aarde. Het kon niet op! Maar in 2003 sloeg het noodlot toe. Farruquito veroorzaakte een auto-ongeluk met dodelijke afloop en zat een poos in de gevangenis. In 2008 start hij weer met optredens, ook in Nederland, in het Lucent Danstheater en in Carré en twee jaar geleden was hij een verrassing op Lowlands, waar hij een flamencodansworkshop gaf. Zijn stijl is puur en traditioneel. Waar hij danst raakt de zaal elektrisch geladen. Farruquito zien is flamenco beleven in de puurste zin van het woord. Na dertien jaar afwezigheid trad hij begin maart opnieuw in New York op. En ook nu is de New York Times onder de indruk "Within moments, he proved that he is one of today’s superlative dance artists"

Farruquito
Improvisao
Zuiderstrandtheater
donderdag 19 oktober, 20.00 uur

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.