Turkish Delight Festival voor 3e keer naar Zuiderstrandtheater

Vr 27 oktober 2017

Op zaterdag 11 november vindt de derde editie van het Turkish Delight Festival plaats in het Zuiderstrandtheater. Tijdens de opening van de eerste editie van het festival gaf ambassadeur Arslan van Turkije te kennen hoe belangrijk het is om mensen bij elkaar te brengen in een tijd waar gebeurtenissen een wig proberen te slaan in onze samenleving. Dit jaar bestaat Turkish Delight Festival uit een duo-concert met onder andere Mikail Aslan en niemand minder dan de Turkse rockband Moğollar.

Mikail Aslan & Erkan Oğur
Het ensemble rondom singer-songwriter Mikail Aslan brengt op eigen wijze authentieke liederen ten gehore in het Turks, Zaza, Koerdisch en Perzisch. Voor deze gelegenheid speelt Aslan samen met de befaamde Turkse gitarist Erkan Oğur. Oğur is een ware muzikale duizendpoot en speelt verschillende snaarinstrumenten waaronder bağlama, vedel, cümbüş en luit.

Moğollar
Bijzondere aanwezige dit jaar is rockband Moğollar, die in 1967 in Turkije werd opgericht. Zoals hun tijdgenoten in de jaren ’60 aan de bakermat van de hedendaagse rockmuziek in het westen stonden,
vervulde Moğollar deze rol in Turkije. Traditionele muziek en eigen composities werden op revolutionaire manier ten gehore gebracht. In 1971 won de band de “Charles Cros Academy Award”, de grootste Franse muziek award. Onder andere Jimi Hendrix en Pink Floyd sleepten deze prijs in het verleden mee naar huis. Moğollar viert tijdens het Turkish Delight Festival hun 50-jarig jubileum en er wordt gefluisterd dat dit wel eens hun laatste tour zou kunnen zijn. Speciaal voor deze avond worden zij bijgestaan door de hedendaagse alternatieve rocker Hayko Cepkin.


Festival
Het Turkish Delight Festival draait niet alleen om muziek, maar om de gehele Turkse cultuur. Het samenbrengen van mensen en cultuur staat centraal. Het culturele festival biedt een avondvullend programma met twee duo concerten waarvoor een passe-partout verkrijgbaar is voor 35 EUR. Speciaal voor deze gelegenheid gaat het theater om 18:00 uur open zodat er tevens kan worden genoten van heerlijke Turkse lekkernijen.
 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.