Scala, het vervolg op de baroksensatie Pearl

Do 26 oktober 2017

Een uitverkochte tournee, extra voorstellingen en jubelende reacties. De baroksensatie Pearl van Scapino Ballet Rotterdam was in 2012 en 2014 een van de grootste successen in de theaters.

Live muziek van Combattimento

Met de virtuoze live muziek van Combattimento en wervelende dans in parelmoer gekleurde kostuums waande het publiek zich al snel in een ander tijdperk. En bij het dramatische einde werd menig traantje weggepinkt.

Scala begint waar Pearl eindigde.

Scala is theatrale dans op hoog niveau en het spannende vervolg op de baroksensatie Pearl, waarmee de Scapinodansers vele harten wisten te veroveren. Met Scala, op live uitgevoerde, virtuoze barokmuziek, creëert choreograaf Ed Wubbe een dansdrama in de extravagante sfeer van de barok. Scala gaat over romantiek, pracht en praal, verleiding en decadentie en roept beelden op van films als Dangerous Liaisons. Achter al het uiterlijk vertoon doemt een duistere wereld op, vol met intriges en verraad.

De tien musici van Combattimento, aangevuld met twee operazangers, laten de dansers schitteren op aria’s en vioolconcerten van o.a. Vivaldi en Händel. Samen met de imposante kostuums krijgt Scala een operateske enscenering waarin alles draait om menselijk drama.

Scapino Ballet Rotterdam
Scala

Zuiderstrandtheater
do 14 december, 20.00 uur

 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.