Slotconcert Beethoven Festival in de Nieuwe Kerk

Za 28 oktober 2017

Niemand in Den Haag kon de afgelopen weken om Beethoven heen. Studenten van het Koninklijk Conservatorium gaven concerten door de hele stad in het kader van het Beethoven Festival.

Het feestelijke slotconcert door The Eroica Ensemble vindt vrijdag 3 november plaats in de Nieuwe Kerk.

The Erocia Ensemble onder leiding van dirigent Peter van Heyghen

Op het programma staan de Vijfde symfonie en de Koorfantasie. De bezetting is onalledaags: piano solo, koor en groot orkest. Daarom hoor je het stuk maar hoogst zelden. Dat is jammer. Want het is een overrompelend mooi werk, dat al sterk doet denken aan het slotkoor van Beethovens Negende symfonie

Talenten van vandaag, de sterren van morgen.

De internationaal toonaangevende afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium geeft zijn visitekaartje af. Want onder leiding van dirigent Peter van Heyghen spelen alle musici va Thet Erocia Ensemble op authentieke instrumenten, waarop deze meesterwerken net zo hemelbestormend klinken als in Beethovens tijd.

vr 3 november
20.15 uur
Nieuwe Kerk

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.