Het Rotterdams Phiharmonisch Orkest geeft een masterclassic!

Wo 08 november 2017

De ‘Symfonie uit de Nieuwe Wereld’ van Dvořák staat in de Hart-en-Ziel-Lijst van Radio 4 zowat bovenaan. De melodieën zijn onvergetelijk, de spanningsopbouw is meeslepend. Hoe kreeg Dvořák dat voor elkaar?

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest onthult de geheimen van Dvoráks ‘Symfonie uit De Nieuwe Wereld’. Lex Bohlmeijer legt het uit in onze succesvolle serie Masterclassics.

De dirigent Robert Treviño en de musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest worden live geïnterviewd door Lex Bolhmeijer. Daarna luistert u met andere oren en meer inzcht naar meesterwerk. Oftewel een heuse Masterclassic. Een ongedwongen avond, één werk centraal en zonder pauze. Na afloop heffen de dirigent en musici graag het glas met u!

Dvořák schreef zijn symfonie in New York. Daar werkte hij 2,5 jaar lang als directeur van het nieuwe National Conservatory, voor een astronomisch jaarsalaris van 15.000 dollar. Een steenrijke dame had hem voor die baan gestrikt. Zij droomde van een nationale componistenschool en ècht Amerikaanse muziek. Dvořák had Tsjechië een nationale muziekstijl gegeven en was daarom haar ideale kandidaat.

De lokale muziek in New York fascineerde Dvořák. Vooral voor de muziek van de Afro-Amerikanen had hij veel belangstelling. Hij zwierf langs havens en pakhuizen om sprituals en blues te beluisteren en gebruikte die melodieën in zijn Negende symfonie. Je hoort er meer over in Masterclassics.

Masterclassics - Rotterdams Philharmonisch Orkest
Do 16 nov 2017 ⋅ 20:30
Zuiderstrandtheater

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.