Record: 100.000e kaart nooit zo vroeg verkocht!

Wo 29 november 2017

Een verkooprecord voor het Zuiderstrandtheater. Nooit eerder verkocht ons theater zijn 100.000e kaart zo vroeg in het seizoen. Vorig jaar werd de magische kaap gerond op 21 december en in het eerste seizoen aan zee (2015/16) op 24 januari 2016.

Het gaat om kaarten voor de culturele programmering en de huisgezelschappen Residentie Orkest en Nederlands Dans Theater, in het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk.

Voor de wind
Het seizoen kende een spetterende start met de zesdaagse, uitverkochte reprise van de Scheveningse communityproductie ‘Harde Handen’. Ook de ‘Celebrating Kylián’-cyclus, in samenwerking met Holland Dance Festival en Nederlands Dans Theater, is een groot succes geworden. Opera blijft eveneens geliefd bij het Haagse publiek. Met maar liefst 12 opera’s op het programma en een gemiddelde bezitting van 92% is het Zuiderstrandtheater inmiddels het tweede operatheater van Nederland.

Dé grote publiekstrekker dit seizoen is de Leidse cabaretier Jochem Myjer. Zijn negen shows in het voorjaar van 2018 waren elke keer binnen luttele minuten uitverkocht. Overige seizoenstoppers zijn de musical ‘Was Getekend, Annie M.G. Schmidt’, de band The Analogues en de voorstelling ‘Vreemde Kostgangers’. Wegens succes is gisteren een tweede voorstelling in de verkoop gegaan van de ‘kostgangers’ Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot.

Veelzijdig
Nederlands enige theater aan zee valt ook in de smaak als congres- en evenementenlocatie. Zo vonden onlangs de ‘Zeiler van het Jaar’-verkiezing, InnovationQuarter Jaarevent en International Seaweed Conference er plaats. In juni 2018 zal het theater de finish verzorgen van de prestigieuze Volvo Ocean Race. Voor het initiatief ‘Podium van de Stad’ is inmiddels een stadsprogrammeur aangesteld. Inzet is om cultuur zo divers en toegankelijk mogelijk te maken en het theater nog meer een podium van en voor de stad Den Haag te laten zijn.

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.