Radio West Concert - Oude Muziek met docente Rebecca Huber

Vr 19 januari 2018

De definitie van wat oude muziek is, is altijd in ontwikkeling en met dit programma gaan studenten divers kamermuziek- en strijkorkestrepertoire uit de 19de Eeuw onderzoeken. Dit alles onder leiding van de nieuwe KC docente voor authentiek strijkkwartet, Rebecca Huber.

Dit concert is de uitkomst van een project dat zich met strijkkwartetten, dubbelkwartetten, quadruppelkwartet en strijkerssymfonieën richt op de romantisch stilistische praktijk en ensemblespel. Ter voorbereiding op dit project zal er voor de studenten ook een lezing en workshop worden gegeven door Claire Holden, expert op het gebied van 19de eeuwse uitvoeringspraktijk.

Muziek voor strijkers
Studenten van de afdeling Oude Muziek
Rebecca Huber,
coach

Programma
Franz Schubert - Overture in c
Ludwig van Beethoven – uit Strijkkwartet Op. 18, No. 4 –I. Allegro, ma non tanto
Louis Spohr – uit Dubbelstrijkkwartet No. 1, Op. 65 - IV. Finale
Johannes Bernardus van Bree - Allegro voor vier strijkkwartetten
Felix Mendelssohn – strijkerssymfonie No. 12 in g

Ticketverkoop
Om lange rijen te voorkomen, verzoeken we u uw tickets vooraf te kopen. Dit kan via deze website, telefonisch via 070 88 00 333 of bij ons bespreekbureau in VVV Den Haag. Koopt u uw tickets toch liever op de dag van het concert in de Nieuwe Kerk? Kom dan ruim op tijd, de kerk gaat een uur voor aanvang. Let op: bij ons betaalt u alleen per pin!

89.3 Radio West
Kunt u er niet bij zijn of wilt u het concert nogmaals terugluisteren? Radio West zendt een opname van de concerten een week na de uitvoering uit, op zondag tussen 7 en 9 (zowel 's ochtends als 's avonds).

Radio West Concerten
Studenten van het Koninklijk Conservatorium bespelen ook dit seizoen maandelijks het podium van de Nieuwe Kerk tijdens de Radio West Concerten. Van strijkers tot slagwerk en van kamermuziek tot jazz. Eens per maand op zondagmiddag laten de talenten van morgen horen wat zij in huis hebben. U geniet van een meeslepend concert van een uur voor slechts €6, inclusief een kopje koffie of thee. De concerten vinden plaats om 16.00 uur in de sfeervolle ambiance van de Nieuwe Kerk aan het Spuiplein.

Zondag 28 januari, 16.00 uur
Nieuwe Kerk
€6, inclusief koffie/thee en garderobe

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.