Holland Dance Festival barst los!

Wo 24 januari 2018

Op donderdag 25 januari vindt de feestelijke opening van het 16e Holland Dance Festival plaats in aanwezigheid van leden van de Koninklijke familie. Koop nu de laatste kaarten en haast u naar het Source of Inspiration Gala!

Feestelijk, sprankelend en internationaal: het Holland Dance Festival opent ook deze editie met een galavoorstelling. Een programma vol verrassingen als opmaat voor een zinderende 16e festivaleditie.

Op het Source of Inspiration Gala kunt u uw zintuigen laten prikkelen door het beste wat het festival te bieden heeft. Met onder meer een speciaal gastoptreden van het Russische Perm Opera and Ballet Theatre met een choreografie van Goyo Montero. Ook toont het Zweedse Skånes Dansteater het indrukwekkende inclusieduet Dare to Wreck. Tijdens het gala vindt tevens de uitreiking plaats van de prestigieuze Jiří Kylián Ring aan een persoon die een inspirerende en onmisbare bijdrage levert aan de dans in Nederland.

Source of Inspiration Gala
Holland Dance Festival

donderdag 25 januari, 20.00 uurSource of Inspiration Gala 2016

Behalve de feestelijke opening kunt u nog 3 internationale topproducties in het Zuiderstrandtheater meemaken.

Pixel
Centre Chorégraphique National de Créteil et du Val-de-Marne / Compagnie KäfigDe bekende choreograaf met roots in de hiphop Mourad Merzouki, presenteert met Pixel een ongekende mix van dans en interactieve video in 3D. De dansers zijn acrobaten, hiphoppers en circusartiesten en laten een verbluffende combinatie zien van illusie en digitale schoonheid in een constant veranderende omgeving.

Zuiderstrandtheater
di 30 januari, 20.00 uur

wo 31 januari, 20.00 uur


 
La Belle et la Bête
Malandain Ballet Biarritz‘Klassiek ballet met een eigentijdse expressie.’ Zo kan het werk van Thierry Malandain – volgens critici Frankrijks topchoreograaf – omschreven worden. De esthetiek die hij creëert is tijdloos, en dat moet ook wel wanneer je met een van ’s werelds (dankzij Disney) beroemdste volksverhalen, La Belle et la Bête aan de slag durft te gaan. Malandains interpretatie is een werk voor 22 dansers vol innovatieve en elegante dans, gedreven door het innerlijke dualisme van het beest.

Zuiderstrandtheater
vr 2 februari, 20.00 uur

za 3 februari, 20.00 uurMartha Graham Dance Company
The legend is back!

 

Martha Graham, wier leven en carrière bijna de hele twintigste eeuw omvatten, is dé grondlegster van de Amerikaanse moderne dans. In een exclusief samengesteld programma vieren wij de nalatenschap van ’s werelds meest legendarische dansicoon.

Martha Graham was een vrouw die niet bezig was beweging uit te drukken – ze was en propageerde de beweging zelf. Haar werk zal hierdoor altijd onderscheidend en tijdloos blijven. Dit programma biedt een uniek overzicht van Grahams vroege choreografieën tot en met haar laatste creatie.

Zuiderstrandtheater
wo 7 februari, 20.00 uur

do 8 februari, 20.00 uur

 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.