5***** voor Introdans

Vr 16 februari 2018

In Arnhem bij Introdans zijn de laatste voorbereidingen in volle gang voor de première van 5***** vanavond. Wij moeten nog even wachten, want in juni treden ze in Den Haag op. We spraken Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans.

Dans moet aangenaam zijn

Al meer dan 30 jaar is Voorintholt verbonden aan het Introdans, oorspronkelijk als danser en sinds 2005 als artistiek directeur. Hij bepaalt het repertoire en dus de kleur van het gezelschap. Zijn voorkeur gaat uit naar het werk van beroemde Europese en Amerikaanse choreografen. Daarnaast werkt Introdans graag samen met jong talent. Voorintholt heeft een neus voor bijzonder repertoire en vindt het belangrijk dat ouder werk opnieuw opgevoerd wordt.

“Dans is geen wegwerpkunst. Interessante stukken van mensen als Jiři Kylián en Sidi Larbi Cherkaoui zijn zeker de moeite waard om opnieuw te laten zien. Van Cherkaoui hebben we de exclusieve rechten kunnen kopen van Loin, een stuk dat hij in 2005 creëerde voor het Grand Théâtre de Genève. Niemand hier heeft dat nog gezien. Het stuk Dream Time van Kylián uit 1983 heeft indertijd een onuitwisbare indruk op me gemaakt. Dat wil ik graag nog eens laten zien.”

Naast deze twee klassiekers staat ook werk van Mauro de Candia, Robert Battle en Ben Van Cauwenbergh op het programma. “Een avond naar Introdans moet aangenaam zijn.” zegt Voorintholt. Onze balletten zijn heel divers, modern of wat klassieker. Je kan natuurlijk niet iedereen tegelijkertijd pleasen. Het is ook leuk als het programma discussie oproept.“
In 5***** toont Introdans hoe rijk en veelzijdig het hedendaagse ballet is, variërend van dromerige lyriek tot spetterende virtuositeit.

Introdans
5*****

Zuiderstrandtheater
wo 6 juni, 20.00 uur
inleiding 19.15 uur
Roel Voorintholt

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.