Conny Janssen over Inside Out

Vr 09 maart 2018

Waarom koos Conny Janssen juist INSIDE OUT uit haar repertoire om dit jaar opnieuw uit te brengen? Dit en meer vroegen we aan de choreografe en artistiek leider van Conny Janssen Danst.

De voorstelling INSIDE OUT is oorspronkelijk uit 2015. Wat was voor jou de reden om de voorstelling terug te halen?

Tijdens de voorbereidingen van INSIDE OUT in 2014 raakte ik gefascineerd door het begrip ‘exploded drawings’, technische driedimensionale tekeningen waarbij je alle onderdelen van een voorwerp uiteen getrokken in kaart gebracht ziet. Het lijkt alsof de tekeningen van binnenuit opengebroken zijn waarbij energie vrijkomt. Als je de onderdelen bekijkt en je zet het voorwerp weer in elkaar, ervaar je het geheel anders omdat je meer kennis hebt, meer inzicht, meer begrip.
Inzoomen en uitzoomen. Over dat proces wilde ik een voorstelling maken. En de term ‘exploded drawings’ was voor mij de vertaalsleutel voor een manier van denken bij het creëren. Ik wilde het verborgene ontsleutelen. 

Lees het interview verder


 
repetitiefoto: Rob Hogeslag

Conny Janssen Danst
INSIDE OUT

Zuiderstrandtheater
wo 14 maart, 20.00 uur


 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.