Paard en DMC/Zuiderstrandtheater ondertekenen Pop Convenant

Do 15 maart 2018

PAARD en DMC/Zuiderstrandtheater hebben op donderdag 15 maart een convenant ondertekend om Den Haag ook in de toekomst als Pop Stad op de kaart te zetten.

Stichting Dans- en Muziekcentrum (DMC/Zuiderstrandtheater) en poppodium PAARD hebben een gezamenlijke ambitie om in de toekomst een sterke popprogrammering in Den Haag neer te zetten. Deze ambitie is vastgelegd in het ‘Samenwerkingsconvenant Popprogrammering Den Haag’.


Adjunct-directeur Hans Blik (DMC) ondertekent het convenant

PAARD en DMC zien hun samenwerking als een essentiële, strategische stap richting het merk van Den Haag Pop Stad. De partijen voelen zich in hun gezamenlijke ambities gesterkt door het beleidsvoornemen van het college van Burgemeester en wethouders om samenwerking tussen PAARD en DMC op gebied van popprogrammering te stimuleren (Haagse Popnota 2017). Daarnaast verwachten ze met hun samenwerking een gezamenlijke signatuur te ontwikkelen die garant staat voor een sterke, intensieve concertervaring.

Wethouder Joris Wijsmuller: “Den Haag is de popstad van Nederland. Met het nieuwe OCC krijgt Den Haag straks een prachtig podium voor cultuur voor heel Den Haag. Natuurlijk hoort daar dus ook pop bij, pop van het hoogste niveau: dus van het PAARD.”


Voorbeeld van huidige samenwerking met PAARD: NITS (vrijdag 30 maart, Zuiderstrandtheater: kaarten) 

Eén en één is veel meer
PAARD heeft de expertise, de relaties en het netwerk die noodzakelijk zijn voor de realisatie van een sterke popprogrammering. De huidige capaciteit van de grote zaal van PAARD is 1.100. Het is daarmee de grootste popzaal van Zuid-Holland en de zevende van Nederland, maar de capaciteit is een beperkende factor bij het programmeren van acts van groter formaat. In 2020 wordt het nieuwe OCC (Onderwijs & Cultuur Centrum) opgeleverd aan het Spui in Den Haag. Het complex wordt geprogrammeerd en geëxploiteerd door Stichting Dans- en Muziekcentrum en zal ook drie andere instellingen huisvesten, Residentie Orkest, Nederlands Danstheater en Koninklijk Conservatorium.

Het OCC gaat beschikken over meerdere podia, waaronder een concertzaal met een capaciteit van 2.500 bezoekers. Samen kunnen DMC en PAARD voor de gewilde acts zorgen; wat een belangrijke toevoeging zal zijn voor het culturele aanbod in Den Haag.

 Hans Blik (DMC) over het Pop Convenant (Den Haag FM)

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.