World Theatre Day - Internationale hoogtepunten in het Zuiderstrandtheater

Di 27 maart 2018

Op 27 maart wordt met World Theatre Day wereldwijd de waarde en het belang van theater gevierd. In het Zuiderstrandtheater kunt u genieten van uiteenlopende internationale producties. 

We hebben een kleine selectie voor u op een rij gezet:

Sutra
Sidi Larbi Cherkaoui & Shaolin monniken / Sadler's Wells London


In 2008 ging in het Londense Sadler's Wells theater Sutra in première, een van de opwindendste voorstellingen van Sidi Larbi Cherkaoui. Komend seizoen viert de Vlaams-Marokkaanse choreograaf en theatermaker het tienjarig bestaan van zijn internationaal bekroonde danshit met een herneming van deze verbluffende mix van hedendaagse dans en kungfu. "De mix van kungfu en hedendaagse dans maakt een verpletterende indruk" - de Volkskrant.

Wo 4 april 2018
20.00 uur

Zuiderstrandtheater

----------------------------------

International Jazz Day
Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Madeline Bell en Hermine Deurloo

Op International Jazz Day vieren we jazz en het vermogen van jazz om mensen uit alle hoeken van de planeet te verenigen. Met wie kan dat beter dan met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw: een van de beste jazzorkesten van Europa! Ter ere van International Jazz Day speelt Madeline Bell met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw op 28 april nummers van haar grootste muzikale helden Ray Charles en Stevie Wonder in het Zuiderstrandtheater.

Za 28 apr 2018
20:00 uur

Zuiderstrandtheater

-----------------------------------------------------------

African Mamas en Leoni Jansen
Siyabonga Makeba

 

Zoals Nelson Mandela de vader van Afrika wordt genoemd, zo staat Miriam Makeba bekend als ‘Mama Africa’. In hun nieuwe theaterconcert brengen de African Mamas samen met Leoni Jansen een muzikaal eerbetoon aan de zangeres die Zuid-Afrika hoop gaf. Met muziek, zang en inspirerende verhalen vertellen ze over Makeba’s strijd tegen apartheid, waardoor zij 30 jaar lang verbannen werd uit haar thuisland.

Wo 2 mei 2018
20:00 uur
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

Strut & Fret
LIMBO

Het Australische gezelschap Strut & Fret bedwelmt wereldwijd zijn publiek met een mix van cabaret, circus en acrobatiek. Na producties als 'Cantina' en 'Tom Tom Crew' beleeft de groep momenteel zijn voorlopige hoogtepunt met 'LIMBO', een feest voor oog en oor van buitenaardse proporties.

Do 10 mei 2018
20:00 uur
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

Halka - Verbluffende en adembenemende acrobatie
Groupe Acrobatique de Tanger

Voor hun vierde en gloednieuwe voorstelling Halka keert het gezelschap terug naar het strand, een plaats waar lichamen worden verborgen of blootgesteld. Waar mensen komen om te spelen, flirten en ontspannen. Het strand als eeuwige lege pagina waar voetafdrukken gewist worden door de wind. En waar kan deze voorstelling zich beter afspelen dan op het Scheveningse strand?

Za 2 jun 2018
20.00 uur

The Hague Beach Stadium

Zo 3 jun 2018
14.30 uur

The Hague Beach Stadium

--------------------------------

Meer weten
Wilt u meer weten? Bekijk de website van World Theatre Day >

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.