Winnaar Grote Kamermuziekprijs 2018 in de Nieuwe Kerk

Vr 06 april 2018

De Grote Kamermuziekprijs is het jaarlijkse concours voor studerende of pas afgestudeerde klassieke ensembles. Tijdens de finale toonden de aanstormende jonge talenten zich van hun beste kant.

De Formule is de winnaar van de vijfde editie van De Grote Kamermuziek Prijs. De andere finalisten waren Trapeze, Ketting Trio en Altéïde Quintet. De jury, die de vier ensembles beoordeelde op ondernemerschap en muzikaal vakmanschap was onder de indruk van het hoge niveau en innovatieve presentatie van de finalisten.

Het ensemble
De Formule (Koninklijk Conservatorium Den Haag) is een groep ambitieuze musici die bijzondere programma’s samenstelt, gecombineerd met ongebruikelijke, uitdagende locaties en een grenzeloze liefde voor muziek en samenspel. Dit maakt de Formule een vernieuwende groep en hun concerten tot een aangrijpende beleving. De Formule wordt gevormd door vijf flexibele, nog jonge musici: Laura Lunansky (viool), Coraline Groen (viool), Michiel Wittink (altviool), Rogier Tamminga (cello) en Rik Kuppen (piano). Allemaal zijn ze bezig zichzelf te ontplooien op diverse wijzen, waarbij kamermuziek een belangrijke hoeksteen vormt. Het leuke van een formule is dat de ingrediënten kunnen verschillen, als de samenstelling maar juist is.

Radio West Concerten
Op zondag 13 mei 2018 speelt de Formule in de Nieuwe Kerk tijdens het Radio West Concert. Tijdens de Radio West Concerten bespelen studenten van het Koninklijk Conservatorium het podium van de Nieuwe Kerk. Eens paar maand op zondagmiddag laten de talenten van morgen horen wat zij in huis hebben. U geniet van een meeslepend concert van een uur voor slechts €6, inclusief een kopje koffie of thee. De concerten vinden plaats om 16.00 uur in de sfeervolle ambiance van de Nieuwe Kerk aan het Spuiplein.

Zo 13 mei 2018
16.00 uur
Nieuwe Kerk

 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.