Paco Peña exclusief in het Zuiderstrandtheater

Ma 30 april 2018

Beroemde flamencogitarist brengt ode aan de aarde. Paco Peña is een graag geziene gast in het Zuiderstrandtheater. Dat hij ook eigen composities schrijft is bij het grote publiek nauwelijks bekend.

Theaterkoor Dario Fo in muzikaal evenement van wereldniveau
Vorig seizoen trad hij in Den Haag op met zijn zelf geschreven Misa Flamenca. Op 3 en 4 mei is deze wereldberoemde flamencogitarist exclusief in het Zuiderstrandtheater te zien met zijn Requiem for the Earth. Een inspirerende boodschap zit verpakt in dit werk: een oproep aan de mensheid om voorzichtig en zorgzaam met Moeder Aarde om te springen. Opnieuw neemt hij zijn eigen flamencomusici en dansers mee en treedt het Theaterkoor Dario Fo van Kwekers in de Kunst aan voor een muzikaal evenement van wereldformaat.

Bezoekers laaiend enthousiast
De reacties van het publiek op de Misa Flamenca waren overweldigend. Een van de bezoekers noemde deze uitvoering: 'Misschien wel mijn mooiste theaterervaring ooit.' En hij was niet de enige die enthousiast reageerde. De zaal zinderde.

Al bijna een halve eeuw actief
Geboren in de Andalusische stad Cordoba in 1942 begon Paco Peňa op zesjarige leeftijd met gitaarspelen. Toen hij twaalf was had hij zijn eerste professionele optreden. Sinds 1970 heeft Paco Peña met een wisselende musici en dansers vele shows gegeven in London in Royal Festival Hall, Sadler’s Wells Theatre en de Barbican en optredens op festivals in Edinburgh, Adelaide, Amsterdam, Athene, Israël, Istanboel, Singapore en Hong Kong. Ook won hij vele prijzen.


Requiem for the Earth
Paco Peña’s schreef Requiem for the Earth, in opdracht van het Salisbury Festival in 2004. Hij schreef het stuk vanuit het idee dat ons bestaan op aarde vergankelijk is. Binnen zekere tijd gaan we allemaal dood, en de meesten van ons leven met de verwachting dat een nieuwe generatie het over zal nemen, en dat het leven, zoals we het kennen, voor altijd door zal gaan. Om dit voor elkaar te krijgen moeten we aan iedere generatie meegeven dat men zorgvuldig met Moeder Aarde om moet gaan. Paco’s flamenco Requiem brengt ons voorbij de traditionele katholieke liturgie, de typische dodenmis. Het requiem van Peňa is een ware ode aan het leven op deze planeet.

Paco Peña i.s.m. Theaterkoor Dario Fo
Requiem for the Earth

Zuiderstrandtheater

do 3 mei, 20.00 uur

vr 4 mei, 20.30 uur

 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.