Zing mee in Scheveningse Kuren!

Ma 14 mei 2018

Wil je op het podium schitteren naast Sjaak Bral, solisten Susan Malaika Bailey en Marcel Reijans en met orkestrale begeleiding van het Residentie Orkest? Meld je dan nu aan! Iedereen kan meedoen.

Na het succes van Harde Handen en De Vloek op Scheveningen presenteren het Zuiderstrandtheater en Kwekers in de kunst: Scheveningse Kuren, een volksopera over 200 jaar badplaats. Scheveningse Kuren is onderdeel van de programmering van Feest aan Zee. Net zoals bij De Vloek schrijft Sjaak Bral het libretto! Een groot en kleurrijk koor van Scheveningers en Hagenaars zingt mee. Speciaal voor dit project zijn wij ook op zoek naar mensen met een Afro-Caribische achtergrond. De werving voor het koor is inmiddels begonnen, de kaartverkoop voor de volksopera start op 15 mei.

Over Scheveningse Kuren
De gastvrijheid van Scheveningen is wereldberoemd. Ook deze avond, tijdens een bruiloftsfeest in het Kurhaus, worden de feestgangers in de Kurzaal door de ceremoniemeester onthaald op een warm welkom. In het Nederlands én het Papiaments. Als het dochtertje van één van de aanwezigen vraagt of het Kurhaus een paleis is, durft de gastheer geen nee te zeggen. Dit blijkt het startsein voor een wonderlijke reis door de tijd, van Jacob Pronk tot de Rolling Stones, waarbij de werkelijkheid flink wordt opgerekt. Historisch nepnieuws? Welnee. De leugen is zó mooi, dat iedereen zou willen dat het de waarheid was.
 

Kom meezingen in het koor
Wil je op het podium schitteren naast Sjaak Bral, solisten Susan Malaika Bailey en Marcel Reijans en met orkestrale begeleiding van het Residentie Orkest? Meld je dan nu aan! Iedereen kan meedoen. Mensen met jarenlange koorervaring of mensen die alleen onder de douche zingen. Je bent meer dan welkom. Op vrijdagavond 11 mei is de kick-off van Scheveningse Kuren. Daar krijg je meer informatie over het koor. De repetities zijn vanaf 17 mei elke donderdagavond van 20.00 - 22.00 uur (geen repetities van 16 juli t/m 12 augustus). Kick-off en koorrepetities vinden plaats in De blauwe loods tegenover het Zuiderstrandtheater op Scheveningen, Kranenburgweg 203, 2583 ER Den Haag.

Enthousiast geworden?
Aanmelden kan via tanja@kwekersindekunst.nl. De kosten voor deelname aan het koor bedragen € 75,-. De Ooievaarspas biedt 50% korting.

Kaartverkoop Scheveningse Kuren
Scheveningse Kuren speelt van 6 t/m 9 september in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. De kaartverkoop start op dinsdag 15 mei aanstaande, tegelijk met de verkoop voor de overige programmering van het nieuwe seizoen in het Zuiderstrandtheater.
 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.