Tips voor het nieuwe seizoen

Di 22 mei 2018

We kunnen ons voorstellen dat u door de grote hoeveelheid voorstellingen overweldigd wordt. Onze collega's geven u daarom wat tips over de hoogtepunten die eraan komen!

Henk Scholten, directeur
Het Zuiderstrandtheater heeft met Harde Handen en De Vloek op Scheveningen twee succesvolle Scheveningse volksopera's gepresenteerd. In september komt er een splinternieuwe: Scheveningse Kuren. Over 200 jaar badplaats en hoe een Antilliaanse vrouw daar een beslissende invloed op had. Sjaak Bral schrijft de tekst. Ik kijk er naar uit.

Sophie Lambo, hoofd programmering en productie a.i.
Een uitzonderlijk theatergezelschap uit Frankrijk is Cirque le Roux. Ze maken slapstickachtig circustheater waarin ze met prachtige muziek hun spannende en griezelige verhaal brengen. Je waant je op een filmset waar je vol verwondering van de ene in de andere scene terecht komt, meeslepend en krachtig. Ik zou zeggen, grijp uw kans om deze bijzondere voorstelling te gaan zien!

Corné Ran, programmeur klassiek en opera
Waar ik dit seizoen erg naar uitkijk is de komst van Orchestra of the Age of Enlightenment. In 2012 waren ze voor het laatst in Den Haag. Nu komen ze met een programma met uitsluitend muziek van de componist Händel. Zij zijn iedere keer weer in staat om Oude Muziek als nieuw te laten klinken. Hun geheim: ze besteden vele uren aan onderzoek om de historische muziekpraktijk te doorgronden en spelen op instrumenten passend bij de tijd waarin de muziek geschreven werd.Het resultaat: een waar stuk vakmanschap, van uitzonderlijke klasse.

Geesje Prins, hoofd programmering en productie
Tijdens het laatste Holland Dance Festival zag ik Kuka, waarin de Taiwanese choreograaf Huang Yi danst met een robot. Je weet het is een geprogrammeerd apparaat, en toch zie je een robot met menselijke trekjes. Huang Yi staat er bekend om het snijpunt van kunst en techniek op te zoeken. Zo ook in Under the Horizon waar dansers, schaduwen (prachtige visuals!) en het befaamde Nederlands Kamerkoor de horizon opzoeken. De plek waar volgens de Chinese mythologie het hiernamaals begint. Verwacht een hallucinerende, adembenemende trip naar het grensgebied van leven en dood.

Said el Hamouti, bedrijfsleider
Ik ben blij dat het Zuiderstrandtheater nu ook cabaret op het programma heeft staan. Een welkome aanvulling voor ons en de gasten. Ik kijk er dus naar uit dat Arie en Silvester naar Scheveningen komen. Wie?! Arie en Silvester! En aangezien we nog maar een paar jaar aan zee zitten, is dit een perfecte gelegenheid om naar het Zuiderstrandtheater te komen. Duinen, de zee, het strand… Bij ons draait het om meer dan alleen de voorstelling!

Barbara Veldman, medewerker kassa & informatie
Wat ik ontzettend tof vind, is samenwerkingen tussen (totaal) verschillende artiesten en genres, zoals de reeks Symphonic Junction van het Residentie Orkest in samenwerkingen met Paard. Ik ben daarom erg benieuwd naar Desert Blues van het Nederlands Blazers Ensemble. De combinatie van het blaasorkest met artiesten en muzikanten uit West-Afrika klinkt als één groot feest. Hoe ik gedurende de show in de stoel moet blijven zitten moet ik nog uit zien te vogelen, maar dat ik erbij ben is zeker!

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.