Vier de herfstvakantie met De Betovering!

Do 06 september 2018

De zomervakantie is nog in volle gang, maar wij kijken alvast uit naar de volgende vakantie! In oktober staat ons theater twee dagen in het teken van De Betovering. Fantasierijke voorstellingen, leuke workshops en avontuurlijke activiteiten!

Maduixa - Stip (4+)

Laia zorgt ervoor dat er geen vlekje zichtbaar is op haar grote witte muur. Wanneer Stip arriveert, kan ze zich nog niet voorstellen wat er allemaal kan gaan gebeuren. Met een beetje magie en een heleboel fantasie beginnen Stip en Laia hun avontuur door de muziek en kleuren. Ze hoeven alleen maar mee te doen met de stippen om de magie te laten beginnen.

Het kan de perfecte omgeving zijn om hun dromen uit te laten komen. Stip is een voorstelling met dans, theater, muziek en nieuwe technologieën die samen een magische puzzel vormen waarin alles mogelijk is.

Ma 22 oktober
Di 23 oktober

Zuiderstrandtheater

--------------

Workshop dans: ContraKids (2+)

ContaKids is een bewegings- en dansworkshop voor duo's van een volwassene en een kind (2 t/m 5 jaar). De workshop bestaat uit allerlei leuke bewegingsspellen. Er is geen speciale ervaring vereist. In tegenstelling tot de meeste workshops voor kinderen, maakt de volwassene net zo goed deel uit van het scenario als de kleine! Zorg er wel voor dat jullie allebei makkelijk zittende kleding aan hebben zodat jullie je lekker kunnen bewegen.

Deze workshop is voor kinderen en ouders/begeleiders. Beiden dienen een kaartje te reserveren/kopen. Een ticket voor oud & kind kost €10 per stuk. Je koopt dus één kaart per duo. Je kunt de workshop combineren met de voorstellingen Stip en Plock! Vergeet dan niet om daar ook kaartjes voor te kopen.

Ma 22 oktober
Di 23 oktober

--------------

Plock! - Grensgeval (3+)

‘Dit kan ik ook’, denkt Quintijn en probeert een schilderij van de wereldberoemde schilder Jackson Pollock na te maken.

Maar hoe krijgt hij de juiste vlek op de juiste plek? Verf druipen, gieten, spatten, smijten. Met kwasten of stokken of potten. Zijn hele lichaam gooit hij in de strijd. Maar hoe hij ook draait, springt, rolt of zweet, zijn schilderij lijkt niet op het origineel. Plock! prikkelt alle zintuigen met brommende verfpotten, gekleurde geluiden, dansende verf en een acrobatische schilder. Een voorstelling voor iedereen die wel eens buiten de lijntjes zou willen kleuren.

Deze interactieve voorstelling is voor kinderen en/of begeleiders. Beiden dienen een kaartje te reserveren/kopen.

Ma 22 oktober
Di 23 oktober

--------------

Gratis activiteiten rondom de voorstellingen

Hammertje Tik (2+)

Bijna iedereen is wel opgegroeid met dit spelletje. Met een hamertje tik je ronde vormpjes door de gaatjes of sla je spijkers in kurk.

Het blijft niet bij dit ene spelletje. Via spannende straatjes beweeg je je van een gek huisje naar een klein schuurtje. En daar kan van alles gebeuren. Je bouwt zelf een muurtje. Of tikt met 10 vingers een brief op een ouderwetse typemachine. Welke bonen kun je allemaal fijnmalen? Is er een sleutel kwijt; vind hem dan terug met een magneet.

Hamertje Tik is een installatie waar je speelt met tastbaar materiaal, ontdekt hoe de dingen echt in elkaar zitten en hoe de mechaniek er van werkt. Inspirerend voor zowel de allerkleinsten; (waar zit de opening van een doosje) tot iets oudere kinderen (hoe ver schijnen zaklampjes) en voor de ouders: die herkennen vast nog veel!

Maandag 22 en dinsdag 23 oktober
Gratis toegankelijk tussen 9.30 - 15.30 uur
Locatie: Strandfoyer, Zuiderstrandtheater

--------------

Stil.het paviljoen
Geschikt voor alle leeftijden, het leukst voor 6 jaar en ouder

In het Atrium van het stadhuis en buiten bij het Zuiderstrandtheater vind je levensgrote stolpen; enorme doorzichtige kappen. Ze laten je plots even stilstaan. Midden in de stad of verscholen in de duinen. Kom naar binnen en voel de rust van de natuur. Zet een koptelefoon op en ga op reis terwijl je stilstaat. In elke stolp beleef je een ander, kort avontuur van 4 minuten. Deze editie van Stil.het paviljoen is speciaal voor de Betovering gemaakt.

Vier jaar lang maakt Lieke Benders theatrale uitingen die draaien om stilte in alle vormen. Uiteindelijk is al het werk in 2020 te zien in één groot reizend museum.

Maandag 22 t/m donderdag 25 oktober
Gratis toegankelijk tussen 9.30 - 15.30 uur
Locatie: voor het Zuiderstrandtheater

--------------

Bereikbaarheid Zuiderstrandtheater
Lees hier meer over de bereikbaarheid van het Zuiderstrandtheater.

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.