Satyagraha: Indiase dans ontmoet opera

Vr 03 augustus 2018

Korzo Producties & Kwekers in de kunst werkten jaren samen aan dit grote Philip Glass project waarin opera, moderne dans, indiase dans en muziek samenkomen. Vorig jaar was Satyagraha te zien in Korzo en nu in het Zuiderstrandtheater.

Indiase dans ontmoet opera in de Philip Glass opera Satyagraha
De opera Satyagraha van de wereldberoemde componist Philip Glass is geïnspireerd op Mahatma Gandhi’s filosofie van geweldloos verzet. De opera is bestaat uit drie aktes en is niet vaak opgevoerd, maar wordt beschouwd als een sleutelwerk in het oeuvre van de componist. Satyagraha is ook de opera waarin de invloed van de Indiase muziek zich in het werk van Glass het duidelijkst manifesteert.

De componist gaf persoonlijk toestemming aan Korzo producties en Kwekers in de Kunst om zijn opera uit te voeren in een nieuwe enscenering met Indiase moderne dans. In 2015 werd de eerste akte opgevoerd in het India Dans Festival. In 2016 volgde akte 2 en in 2017, het jaar van Glass’ 80e verjaardag, werd de gehele opera voltooid. Zestig westerse - en Indiase koorzangers, operazangers, Indiase dansers, moderne dansers en musici werken samen om deze muzikale happening op de planken te brengen. De gehele opera is in oktober 2017 drie avonden uitgevoerd tijdens het India Dans Festival in een uitverkocht Korzo. Wegens het enorme succes is Satyagraha nu in het Zuiderstrandtheater te zien.

Philip Glass/ Korzo Producties & Kwekers in de kunst
Satyagraha
Zuiderstrandtheater
za 27 oktober
19.30 uur

zo 28 oktober
14.00 uur
 


Satyagraha foto: Emi Barendse

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.