Lonneke van Leth op tournee

Vr 27 juli 2018

Na het succes in het Zuiderstrandtheater vorig jaar gaat Lonneke van Leth nu met De Zaak Carmen op tournee. En komt nog één keer terug in het Zuiderstrandtheater.

Deze dansthriller is gebaseerd op Bizet's beroemde opera, herschreven/bewerkt door Lonneke van Leth en begint met de moord op Carmen. Haar minnaar Don José bekent, maar daarmee is het niet afgelopen, want de dienstdoende rechercheur kan de zaak niet loslaten en wordt meegezogen door Carmen in de duistere afgrond van de menselijke geest. Zij toont hem een wereld vol geweld, verlangen en vervreemding. De Zaak Carmen is een indrukwekkende en rauwe voorstelling.

Met acteur Hugo Maerten

Lonneke van Leth danst in de voorstelling zelf de hoofdrol als Carmen. Het team van dansers bestaat uit professionele, maar ook 30 recreatieve dansers van 15 jaar en ouder. Van Leth heeft de expertise om de kracht, behoeften en leergierigheid van deze dansers te herkennen en te versterken. De wisselwerking tussen de professionele en de recreatieve dansers leiden tot een blijvende kwaliteitsslag bij de laatste groep dansers. Ze gebruikt deze ontwikkeling van het talent op sublieme wijze in haar voorstelling. De vakkundigheid van Van Leth zorgt ervoor dat deze groep dansers gezamenlijk een artistiek hoogwaardige voorstelling neerzet. De speciaal voor deze uitvoering gecomponeerde muziek is van de Oekraïense componist Maxim Shalygin. Acteur Hugo Maerten spreekt teksten geschreven door Martijn de Rijk en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker creëerde het decor.

Lonneke van Leth producties
De Zaak Carmen
Zuiderstrandtheater
do 18 oktober, 20.00 uur

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.