3 vragen aan ... Tessa Verbei

Vr 31 augustus 2018

Na een interview aan niemand minder dan Sjaak Bral hebben we ook 3 vragen mogen stellen Tessa Verbei, verantwoordelijk voor het decor van Scheveningse Kuren!

1. Waar heb je je inspiratie vandaan gehaald voor het decor van Scheveningse Kuren?

Ik heb lang zitten puzzelen en vooral veel nagedacht over hoe ik al deze verschillende locaties op een slimme manier kon verbeelden zonder dat ik twintig decorwisselingen zou moeten laten plaatsvinden. Voor inspiratie heb ik een speciaal bezoek gebracht aan het Kurhaus. Ik ben er heel vriendelijk ontvangen door de technische dienst die mij een uitgebreide rondleiding heeft gegeven door het Kurhaus en met name in de koepel zelf. Want dat was mijn speciale verzoek. Ik had op de site gezien dat het een enorm interessante en mooie constructie heeft, met grote spanten en staalkabels die de boel verbinden en dragen. Een prachtig lijnenspel dat direct tot de verbeelding spreekt. In mijn ontwerp refereer ik naar de koepel en haar constructie. Dit gecombineerd met de trap die leidt naar koepelzaal zelf en het wonderlijke moment dat je de zaal binnenkomt. En het kan ook nog rijden! Benieuwd? Kom maar kijken in het Zuiderstrandtheater.

2. Wat heb jij persoonlijk met Scheveningen?

Mijn opa woonde op Scheveningen, vlakbij de haven. Daarom extra leuk om nu mee te mogen werken aan dit bijzondere project over de geschiedenis van Scheveningen!
Als kind kwam ik er geregeld op bezoek. Er werd altijd vis geserveerd. Het had iets speciaals, ook al luste ik het zelf toen nog niet.

3. Wat kunnen we verwachten straks op het podium?

Een abstracte weergave van de koepel van het Kurhaus die ook nog eens als tribunes voor koor en muzikanten gebruikt kan worden! Het decor is zowel simpel als spectaculair en dat aangevuld met de koren, de fantastische solisten en de muzikanten van het Residentie Orkest belooft het een bijzondere muzikale en visuele herinnering aan Scheveningen te worden.
 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.