Nederlands Kamerkoor is meditatief, ingetogen en verwarmend

Di 25 september 2018

Zo begint de recensie in de Theaterkrant voor Under the Horizon, een verrassende samenwerking tussen het wereldberoemde Nederlands Kamerkoor, de jonge Taiwanese choreograaf Huang Yi en de Japanse audiovisueel kunstenaar Ryochi Kurokawa.

Wat doe je als ontmoetingen mogelijk worden op de grens van leven en dood? In Under the Horizon volg je dansers en zangers op een reis naar het hiernamaals. Stap een schaduwrijk binnen waar de dierbaarste herinneringen tot leven komen. Een bitterzoete voorstelling met prachtige vocale muziek van onder andere David Lang, Veljo Tormis en Pärt Uusberg. Voor iedereen met ervaringen van liefde, verlies of verlangen.
 

“Vanuit de schimmige donkerte op het podium rijst loepzuiver, zacht en vol nuance als één stem het geluid van het Nederlands kamerkoor op”
Theaterkrant

“Yi regisseert een wonderschoon spel met lichamen en hun schaduwen, in samenwerking met de audiovisueel kunstenaar Ryochi Kurokawa en het Nederlands Kamerkoor. De droom die je hoopt te herenigen met degene die je hebt verloren, verbeeldt hij in een trage dans op de grens van het nu en het hiernamaals. Schaduwen worden omarmd, komen heel dichtbij, lossen op in het niets.”
Trouw

Deze voorstelling is onderdeel van de (inter)nationale voorstellingen die Het Zuiderstrandtheater en Holland Dance Festival gezamenlijk presenteren.

Huang Yi + i.s.m. Nederlands Kamerkoor
Under the Horizon

Zuiderstrandtheater
wo 3 oktober, 20.00 uur

Deze voorstelling is een van de (inter)nationale voorstellingen die Zuiderstrandtheater en Holland Dance festival gezamenlijk presenteren.

 

Under the Horizon
foto's: Melle Meivogel
 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.