Satyagraha van Philip Glass

Vr 26 oktober 2018

In 2017 werd deze opera, die uit drie aktes bestaat, voor het eerst in zijn geheel opgevoerd in Korzo. En met groot succes. Daarom nu in het Zuiderstrandtheater!

Philip Glass is voor Satyagraha geinspireerd door Mahatma Gandhi's filosofie van geweldloos verzet en werd in 1980 door hem voltooid. De opera wordt beschouwd als een sleutelwerk in het oeuvre van Glass. Voor deze versie waarin opera en dans elkaar ontmoeten gaf de maestro persoonlijk zijn toestemming.

In de versie van Korzo en Kwekers in de kunst wordt het oorspronkelijke libretto niet nauwkeurig gevolgd. Muziek en thematiek vormen de basis voor een enscenering vol prachtige interactie tussen zangers, dansers, het Indiase Zangam koor en Theaterkoor Dario Fo. Met de filosofie van Gandhi in gedachten, vormt de opera een krachtig pleidooi voor dialoog en tolerantie.

Opera en Indiase dans ontmoeten elkaar in deze uitvoering met 60 zangers, Indiase en moderne dansers en musici.

Satyagraha
Philip Glass/ Korzo producties &  Kwekers in de kunst
Zuiderstandtheater

zaterdag 27 oktober, 19.30 uur


zondag 28 oktober, 14.00 uur

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.