Kaartverkoop Februari Festival van start!

Za 05 januari 2019

Februari Festival toont hoe vitaal en inspirerend klassieke muziek is. Komende editie staat de componist Johannes Brahms centraal. Hij betekende veel voor het internationale muziekleven en steunde tevens vele componisten zoals Antonín Dvořák. Was hij nou conservatief in zijn stijl of toch een vernieuwer?

Het Februari Festival brengt vijf dagen lang - van woensdag 13 tot en met zondag 17 februari - beleving én verdieping van klassieke muziek.

Het festival prikkelt de luisteraar door geliefde én minder bekende werken van Brahms te combineren met die van componisten die hij bewonderde, stimuleerde, tot zijn vrienden mocht rekenen of die hem navolgden. Zo klinken er naast Brahms werken in allerlei bezettingen van Johann Sebastian Bach, Antonín Dvořák, Julius Röntgen en Amy Beach. En natuurlijk komt Clara Schumann veelvuldig ter sprake.

Het festival toont de componist in al zijn sterktes en zwaktes en heeft dan ook een sterk biografische insteek. Gebeurtenissen in hun persoonlijk leven die van invloed zijn geweest op het componeren worden middels toelichtingen bij ieder concert belicht. Het festival toont de musicus als mens van vlees en bloed en plaatst zijn kunstenaarschap in cultuur-historisch perspectief. Aanvullende lezingen en inleidingen van musicologen Frits Zwart en Huib Ramaer betrekken het publiek op weer een andere wijze bij de muziek. Na ieder concert is er een 'meet & greet' met de musici.

U gaat het horen en beleven tijdens de tweede editie van het Februari Festival. Voor meer informatie en kaartverkoop klik hier.

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.