Directeur Henk Scholten vertrekt zomer 2019

Ma 17 december 2018

De directeur van het Zuiderstrandtheater, Henk Scholten, legt zijn functie medio 2019 neer. Hij bereikt dan de pensioengerechtigde leeftijd. Inmiddels is de werving gestart voor een nieuwe algemeen directeur.

Ook zoekt Stichting Dans- en Muziekcentrum (DMC), de officiële naam van de organisatie die nu verantwoordelijk is voor het Zuiderstrandtheater en straks voor het Onderwijs- en Cultuur Centrum (OCC), een directeur bedrijfsvoering.

Henk Scholten (1953) werd in 2012 directeur van toen nog de Dr Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater. In 2015 werden die zalen vervangen door het tijdelijke Zuiderstrandtheater, dat in korte tijd uitgroeide tot een van de meest succesvolle theaters van Den Haag.

Henk Scholten: “Ik stop komende zomer omdat ik dan 66 ben en met pensioen ga. Wat in dat besluit heeft meegespeeld is dat de opening van het OCC niet eerder dan in 2021 zal plaatsvinden. Het leek mij verstandig daar niet op te wachten, maar mijn opvolger/ster voldoende tijd te geven om de overgang naar en de opening van het OCC voor te bereiden.”

De werving van de nieuwe algemeen directeur en directeur bedrijfsvoering wordt begeleid door Gert-Jan Jongkind van het bureau Bestman. De Raad van Toezicht van DMC verwacht uiterlijk in maart 2019 een nieuwe directeur te kunnen benoemen, die dan in mei aantreedt om een goede overdrachtsperiode met Henk Scholten te kunnen realiseren.

Meer info
- Vacature algemeen directeur
- Vacature directeur bedrijfsvoering
 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.