Zuiderstrandtheater ook meemaakpodium

Zo 20 januari 2019

Het Zuiderstrandtheater in Den Haag krijgt 90.000 euro van het Fonds Cultuurparticipatie voor programma’s waar mensen uit de stad actief bij worden betrokken.

Daarmee verdient het theater het predicaat ‘Meemaakpodium’. Eerder viel die onderscheiding ook de Haagse theaters De Vaillant en Dakota ten deel.

Het Zuiderstrandtheater gaat met het geld in 2019 en 2020 vijf nieuwe programma’s ontwikkelen onder de titel ‘Jouw Theater in de Wereld, Nu’. Dat gebeurt in aanloop naar de opening van het OCC (onderwijs- en cultuurcomplex), dat vanaf 2021 de functie van ‘stadspodium’ gaat vervullen.

Totale ‘take over’
Een van de projecten die met de bijdrage van Fonds Cultuurparticipatie wordt mogelijk gemaakt is een ‘take over’: het nieuwe Muziekcentrum 1001 Nachten, dat muziekles geeft aan met name kinderen uit migrantengezinnen in de Schilderswijk en Transvaal, krijgt in december een dag lang de beschikking over het hele Zuiderstrandtheater om daar ‘een feest van muziek’ te organiseren. Nieuw is ook het project Open Kerk en Open Podium, dat aan muzikanten en andere artiesten uit de hele stad een podium biedt in de Nieuwe Kerk en het Zuiderstrandtheater. Het initiatief ‘Samen Uit’, waarbij theaterbezoekers en statushouders samen gaan eten en een voorstelling bezoeken, wordt voortgezet. Alle projecten worden vastgelegd door jonge, talentvolle fotografen uit diverse wijken. Onder professionele begeleiding kunnen deze ‘Street Photographers’ zo hun vaardigheden als fotograaf ontwikkelen.

Het Zuiderstrandtheater heeft al de nodige ervaring als meemaakpodium. Bekendste voorbeeld zijn de Scheveningse community-opera’s die het theater jaarlijks produceert. Als een van de weinige theaters in het land heeft het Zuiderstrandtheater onlangs een ‘stadsprogrammeur’ aangetrokken, Joost Heijthuijsen, die zich volledig wijdt aan het ontwikkelen van programma’s voor en met bewoners en organisaties uit de hele stad.

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.