Hofesh Shechter de rockster van de moderne dans

Vr 15 februari 2019

Ruig, onorthodox, dynamisch en opwindend dat is de dans van Hofesh Shechter Company. Hij toert met Grand Finale met live muziek in Nederland en is op donderdag 21 februari in het Zuiderstrandtheater te zien.

Hofesh Shechter Company
Grand Finale

Zuiderstrandtheater
do 21 februari, 20.00 uur

Choreograaf en componist Shechter
De Brits-Israëlische choreograaf, danser en componist Hofesh Shechter is de rockster van de moderne dans. Hij valt niet alleen op door zijn indrukwekkende dansstukken, maar ook omdat hij zelf de muziek bij zijn werk componeert.
In een kleine 10 jaar is de Brits/Israëlische Hofesh Shecher uitgegroeid tot een belangrijke smaakmaker van de hedendaagse dans. Naast zijn eigen company is hij associate artist van Sadler’s Wells in Londen. en voor NDT 1 maakte hij VLADIMIR, dat afgelopen najaar in Saisonnier te zien was in het Zuiderstrandtheater.
Hofesh Shechters werk is ruig, onorthodox, dynamisch en opwindend: de ultieme cool!

Geëngageerde boodschap
Net als het werk van veel andere Israëlische choreografen, heeft Shechters werk altijd, hoe verborgen ook, een politieke lading. In Grand Finale is die zwarter dan ooit, met onmiskenbare verwijzingen naar de muren die tegenwoordig worden opgetrokken om 'de ander' buiten de landsgrenzen te houden – in Europa net zo goed als in Israël. Shechters gespierde dansstijl, met 10 dansers en 6 live-muzikanten, leent zich uitstekend voor zijn geëngageerde boodschap, met urban invloeden en elementen uit de folkloristische dans gemixt met hedendaagse dans, krachtige solo’s en snel wisselende formaties. De voorstelling ademt een sfeer alsof het einde der tijden nabij is. Er wordt gedanst op de vulkaan, langs het randje van de afgrond. Maar aan de einder gloort er hoop. Want waar iets eindigt, begint iets nieuws.

Batsheva Dance Company in Tel Aviv
Hofesh Shechter volgde zijn opleiding aan de Jerusalem Academy for Dance and Music waarna hij tot de Batsheva Dance Company in Tel Aviv toetrad. Hier werkte hij met artistiek directeur Ohad Naharin. In Tel Aviv begon hij aan de studie drum en percussie, waarna hij begon te experimenteren met eigen muziek en deelnam aan verschillende projecten met dans, theater en body-percussion.

Grand Finale werd genomineerd voor een Olivier Award voor ‘Best New Dance Production’ en werd genomineerd voor ‘Outstanding Production in the Bessies 2018’.

“One of the British dance scene’s hottest properties, the creator of works that are full of raw visceral energy, set to blasting percussive scores that he composes himself.” New York Times

Deze voorstelling is onderdeel van de gezamenlijke (inter)nationale dansvoorstellingen die het Zuiderstrandtheater en Holland Dance Festival samen organiseren.


 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.