Grenzeloos theater in Explore Festival

Di 12 maart 2019

Explore Festival brengt theater vanuit de hele wereld. Grenzeloos theater vol spannende perspectieven, prikkelende opvattingen en kraakheldere vergezichten. Alleen voor nieuwsgierige mensen!

Van 7 tot en met 29 maart 2019 reist de tweede editie van Explore Festival door het land. Tien podia in zeven grote steden bundelden hun krachten en presenteren een ‘state of the art’ van het mondiale theater. In Den Haag zijn de voorstellingen in bij Het Nationale Theater en in het Zuiderstrandtheater te zien.

In het Zuiderstrandtheater Via Kanana, een mix van hedendaagse dans en streetdance. Hiphop uit Zuid-Afrikaanse townships door Via Katlehong Dance. **** in de Volkskrant

Via Kanana
Gregory Maqoma/ Via Katlehong Dance

Het Zuid-Afrikaanse Via Katlehong Dance onstond in 1992 in een township bij Johannesburg. Danser/choreograaf Gregory Maqoma geldt als één van de meest getalenteerde artiesten in Zuid-Afrika. Hij danste bij Akram Khan en Sidi Larbi Cherkaoui.

Uit de pers

“Een spektakel met gigantische energie, gebracht door een excellent gezelschap.” Figaro

“Nog altijd is Maqoma’s bewegingstaal doordesemd van deze beweeglijke, speelse acrobatiek met hand- en beengeklap, de hiphop van Zuid-Afrika (…) Maar Maqoma geeft de koprollen, tapdans, lichaamspercussie en voetroffels niet alleen een expliciete, leesbare en eerlijke boodschap mee, ook een vleug hoop.” De Volkskrant ****

Via Kanana
Gregory Maqoma/ Via Katlehong Dance

Zuiderstrandtheater
wo 27 maart, 20.00 uur

Meer Explore Festival

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.