Ook zo’n zin in de paasdagen?

Wo 10 april 2019

In het Zuiderstrandtheater starten we er al vroeg mee. Bijvoorbeeld met die andere prachtige passie van Bach, de 'Johannes Passion' door Vox Luminis & Café Zimmermann op woensdag 17 april.

Programma rond de Paasdagen in Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk

Stabats Maters in de Nieuwe KerkHet New European Ensemble speelt elk jaar rond Pasen twee 'Stabat Maters' in de Nieuwe Kerk. Pärts verstilde zetting van de klassieke tekst over Maria die om haar zoon treurt, klinkt naast het 'Stabat Mater' dat Pergolesi precies 250 jaar eerder voltooide. Dit jaar vergezeld door Sotto Voce van de Rusissche componiste Sofia Goebaiduoelina. Deze introverte en spirituele compositie neemt de luisteraar mee in een meditatieve sfeer van verstilling.

New European Ensemble
Stabat Matar(s)

Nieuwe Kerk
za 13 april, 20.15 uur
Prachtige Johannes Passion van BachHet vocaal ensemble Vox Luminis en het barokorkest Cafe Zimmermann staan in barokmuziek op bijna eenzame hoogte. De twee ensembles werden ieder afzonderlijk al meerdere keren door het Haagse publiek toegejuicht. De topzangers en -musici gaan hun krachten bundelen voor Bachs Johannes-Passion. Dat zou wel eens van de mooiste passionen voor de Paastijd in 2019 kunnen opleveren.

Bachs Johannes Passion
Vox Luminis & Café Zimmermann

Zuiderstrandtheater
wo 17 april, 20.00 uur

Hommage aan Robert LongRobert Long zou dit najaar 75 jaar geworden zijn, een mooi moment om een ode te brengen aan de singer-songwriter met ruim twintig van zijn mooiste liedjes. Omdat hij zelf ze niet meer kan vertolken hebben we vier zangers en zangeressen die Long daadwerkelijk gekend hebben. Tussen alle liedjes door vertellen zij grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen over zijn roerige leven. Het script is van Ivo de Wijs en het begeleidende muzikale combo staat onder leiding van Peter van der Zwaag, die vele jaren met Robert Long samenwerkte. Toe maar jongens, de beuk erin.

Maaike Widdershoven, Roberto de Groot e.a.
De dag dat ik Robert Long ontmoette

Nieuwe Kerk
vr 19 april, 20.15 uur

Afrikaanse passie geinspireerd op Bach

In 2013 werd het Zuid-Afrikaanse gezelschap tijdens het International Opera Awards Gala in Londen uitgeroepen tot beste operakoor ter wereld. De achttien zangers en zangeressen brengen een op Pasen geïnspireerd programma, 'African Passion', waarin delen van Bachs monumentale 'Matthäus Passion' zijn verwerkt. Hoe hemels moet dat klinken, fragmenten uit het volgens velen mooiste en indringendste muziekstuk op aarde in een warme, Afrikaans getinte uitvoering? Kom het zelf ervaren!

African Passion
Cape Town Opera Chorus

Zuiderstrandtheater
za 20 april, 20.00 uurExotisch klassiek ballet

La Bayadère (De Tempeldanseres) is een indrukwekkend, exotisch en romantisch ballet over het noodlot en tragische liefde. Het verhaal speelt zich af in India en vertelt het verhaal van de bayadère Nikiya en de krijger Solor, die eeuwige trouw aan elkaar hebben gezworen. De Hoge Brahmaanse priester is echter ook verliefd op Nikiya. Het Nationale Opera en Ballet van Oekraïne, Odessa is een van de oudste klassieke opera- en ballethuizen van Europa. Met live orkest.

La Bayadère
Het Nationale Opera en Ballet van Oekraïne

Zuiderstrandtheater
ma 22 april, 14.30 uur

Sprookjessprokkelen in de Efteling

Efteling presenteert een nieuwe, spannende familiemusical, gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul van Loon en Prinses Laurentien van Oranje. Ze vertellen over de twaalfjarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Maar wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?

Sprookjessprokkelaar De Musical (6+)
Efteling

Zuiderstrandtheater
zo 28 april, 13.30 uur en 16.00 uur


 

Actueel

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.